18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Suçlanan fabrikaya inceleme

İstanbul'un Tuzla İlçesi Orhanlı Beldesi'ne atılan zehirli varillerin Kocaeli'nin Gebze İlçesi Şekerpınar Beldesi'nde faaliyet gösteren bir firma tarafından atıldığı iddiası üzerine Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri söz konusu fabrikada inceleme yaptı.

Tuzla'nın Orhanlı Beldesi'nde ortaya çıkartılan zehirli varil olayının ardından varillerin Gebze'nin Şekerpınar Beldesi'nde faaliyet gösteren ve ilaç hammaddesi üreten bir firma tarafından atıldığı iddiası üzerine Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri söz konusu fabrikada bir inceleme yaptı. İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak yönetiminde fabrikaya gelen ekipler, yaklaşık 3 saat boyunca fabrikanın ürettiği hammaddeler ve arıtma tesisi başta olmak üzere, kullanılan bütün kimyasal ürünlerden analiz yapmak üzere birer numune aldı. Şekerpınar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de, söz konusu fabrikayı geçmişte çevreyi kirlettiği gerekçesiyle bir çok kez yakaladıklarını ve ceza kestiklerini öne sürdü.

Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, fabrikada yaptığı incelemelerin sonunda kapıda basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin talimatı üzerine fabrikada inceleme başlattıklarını belirten Farsak, "Buradan gerekli numuneleri aldık ve TÜBİTAK'da analiz yaptıracağız. Ondan sonra çıkan sonuca göre de bakanlık gerekeni yapar. Buradan aldıklarımızı, Tuzla'dan alınan numunelerle karşılaştıracağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 13:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?