3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Gebze'de kürtaj skandalı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi bugün sonu ölümle biten bir sağlık skandalına sahne oldu.

İddiaya göre, 7 çocuk annesi bir kadın, doktorların sakıncalı olmasına rağmen almadıkları 3.5 aylık bebeğini, özel bir muayenehanede kürtajla aldırmak isterken, geçirdiği iç kanama sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 7 kız çocuğu annesi Ayşe Palabıyık (44), iddiaya göre özel bir muayenehanede, yaklaşık 3.5 aylık bebeğini kürtajla aldırmak isterken, geçirdiği kanama sonucu hayatını kaybetti.

Erkek olur ümidiyle sürekli hamile kalan ve bugüne kadar 7 kız çocuğu sahibi olan Ayşe Palabıyık, son çocuğunu ise 7 ay önce güçlükle dünyaya getirdi.

Bünyesi çok zayıf olduğu için son doğumunu sürekli kan verilerek zorlukla gerçekleştiren Ayşe Palabıyık'ı, doktorlar 'bir daha hamile kalırsan ölürsün' diyerek uyarmayı da ihmal etmedi.

Doktorların bu uyarısına rağmen, istemeyerek tekrar hamile kalan Palabıyık, ekonomik sıkıntı ve doktorların sözü üzerine bebeğini aldırmak istedi. Bunun için önce Gebze Devlet Hastanesi'ne başvuran Ayşe Palabıyık'a doktorlar, yaptıkları muayene sonucu, kürtaj için artık geç kalındığını ve bebeğin alınamayacağını söyledi.

Bunun üzerine özel bir hastaneye daha başvuran Palabıyık, buradan da aynı cevabı aldı. Son çare olarak özel bir muayenehaneye başvuran Palabıyık çiftinin kürtaj talebini, iddiaya göre buradaki doktor kabul etti. Ayşe Palabıyık'ın eşi Erdoğan Palabıyık polise verdiği ifadesinde, doktorun normal kürtaj 120 YTL ancak bu biraz zor olacak 400 YTL'ye yaparım dediğini iddia etti. Bunun üzerine iddiaya göre doktor kürtajı yapmak isterken, bünyesi zaten zayıf olan Ayşe Palabıyık verilen narkozu da kaldıramayarak iç kanama geçirdi.

Hastasının kanama geçirmesi üzerine hemen ambulans çağıran doktor, hastasını acilen Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan muayenede, Ayşe Palabıyık'ın geçirdiği iç kanama sonucu hastaneye gelmeden önce öldüğü belirlendi.

Ayşe Palabıyık'ın cesedi ilk incelemenin ardından gerçek ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ayşe Palabıyık'ın kardeşleri ise, olaydan kürtajı yaptığı iddia edilen doktoru suçlayarak cezasının verilmesini istedi.

Olay üzerine yapılan soruşturmada, kürtajı yaptığı iddia edilen doktor H.A. polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Sorgusunu müteakip savcılığa sevk edilen doktor H.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Özel muayenehanede çalışanlar ise, olayda doktor H.A. ve kendilerinin bir suçu olmadığını ve kürtaj yapılmadığını sadece gelen hastaya yardım etmek istediklerini belirti. Olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya devam ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 23:18:47
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 15:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?