3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'3 Ekim'den itibaren yatırım hızı artacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ekim tarihinden itibaren Türkiye'de yatırım hızının artacağını söyledi.

Kocaeli'nde bulunan Sabancı Holding'e ait Kentsa'nın içinde bulunan Brisa ve Beksa'nın ek tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Türkiye'nin lider lastik üreticisi Brisa, 168 milyon dolarlık yeni yatırımla kapasitesini yüzde 50 büyüttü. Bölgesinin lider çelik kord üreticisi Beksa da gerçekleştirilen 30 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini yüzde 30 oranında artırdı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, törende yaptığı konuşmada, bir zamanlar bataklık olan bu bölgede Kentsa dedikleri sanayi kompleksinin ortaya çıktığını ifade etti. Sabancı, "Burası 2 milyon metrekare bir alandır. Kentsa'da toplam 2 bin 500 kişi çalışmaktadır. Bu tesiste toplam 5 Sabancı şirketi bulunmaktadır. Bu şirketlerden 3 tanesi yabancı ortaklıydı. ABD'li Dupont ortağımızdan Kordsa'nın hisselerini 5 ay önce satın aldık. Dolayısıyla şuanda 2 yabancı ortağımız var. Bunlardan biri Bridgestone diğeri de Belçikalı Bekaert'dır. Her ikisi de kendi alanlarında dünya lideri olan bu iki ortağımızla bugün açılışına gerçekleştirdiğimiz ek tesislerle birlikte büyümeye devam ediyoruz. Ülkemizin bu güven ortamına ulaşmış olmasında emeği geçenleri kutluyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir hızla aydınlığa koştuğunu vurguladı. Erdoğan, "Kentsa büyüme adımları atıyor. Böyle törenlerde geleceğin güçlü kalkınmış Türkiye'sinin heyecanıyla doluyum. Dünyada ve bölgesinde tarihi ağırlığını kazanmakta olan ülkemiz en büyük dinamizmini kalkınma projelerinden alıyor. Biz problemlerin üzerine cesaretle gidiyoruz. 3 Kasım 2002 öncesi karanlık, umutsuz günlerden 'yarın ne müjdeyle kalkacağız' diye düşündüğümüz günlere geldik" diye konuştu.

Özelleştirmenin önünün kesilmek istendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Özelleştirme hamleleri yaparken noksanlarımız çok. Özelleştirmenin önünü kesmek isteyen çok. Telekom'un önünü kesmek istediler, istiyorlar. Telekom iktidarımızda can buldu. Yeniden ölüme mahkum etmek isteyenler var. TMSF'den aldığım habere göre, Süper FM'i 17 milyon dolardan ihaleye çıkarttık. Süper FM 33 milyon dolara satıldı. Alıcı Kanadalı bir firma. Artık Türkiye monopolleşmeden çıkıyor. 3 Kasım 2002'den önce tablo karanlıktı. Bugünkü tablo ise bir o kadar aydınlık".

Başbakan Erdoğan, canla başla çalışarak çocuklara gurur duyacakları bir Türkiye bırakacaklarını belirterek, son 3 yılda ağır bir yükün altından kalktıklarını, 39 yılın en büyük büyüme oranıyla sıçrama gerçekleştirdiklerini kaydetti. Gerçekleşen iyileşmenin YTL'ye geçiş ile desteklendiğine dikkat çeken Erdoğan, '6 sıfır atacağız' dediklerinde herkesin dalga geçtiğini, artık halkın da rahatladığını, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren YTL'nin hayatımıza geçeceğini kaydetti.

Türkiye'de 3 Ekim tarihinden sonra yatırım hızının artacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "3 Ekim tarihinin arefesindeyiz. 3 Ekim tarihinden itibaren Türkiye'de yatırım hızı artacak. İstihdamda bu yılın iş bulan sayısı 524 bin civarındadır. İşsizlik oranı yüzde 10'nun altında, yüzde 9.20 civarındadır. Bu oran ağır ama işsizliği önlemede netice aldığımız göstermektedir".

Konuşmaların ardından ek tesisler Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 17:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?