17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bahçeli AKP'ye sert çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'in yeğeninin düğününe katılmak üzere İzmit'te geldi. 

Nikah töreni öncesinde MHP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bahçeli, burada partililerle toplantı yaptı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili bir soruya, "Türkiye'nin gündemi her gün ağırlaşarak çoğalmaktadır. Bu sebepten dolayı tüm siyasi partilere, aydınlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle medyaya büyük sorumluluk düştüğü inancındayız. Türkiye'nin birinci gündem maddesi, artarak devam eden bölücü terör faaliyetidir. Hepimizin üzülerek hatırlayacağı gibi dün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 3 ilinde 6 şehit verdik. Geçmiş dönemlerde de şehitlerimizin sayısı artarak bugünlere doğru gelmişti. Önümüzdeki günlerde ne olacağı belli değildir. O bakımdan bugünkü AK Parti yönetiminin birinci önceliği, büyük şehirlerimizdeki asayişsizliğin giderilmesinde ve ona paralel olarak da bölücü faaliyetlere son verilmesi noktasında hassasiyetini ortaya koymaktır. Bundan sonra Lübnan'ı düşünmek lazım. Bugün için Türkiye'nin birinci gündemini Lübnan'a asker göndermek şeklinde düşünen bir siyasi iktidarın bu vebalin altından kalkması mümkün değildir. Ama biz inanıyoruz ki AK Parti'nin değerli milletvekilleri en az bizler kadar ülkemizi seven, milli meselelere hassasiyeti olan insanlardır. Önümüzdeki günlerde meclis çalışmaları sırasında bu büyük oyunu çözebilecek iradeyi ortaya koyacaklardır ve Türkiye'nin istikrar içerisinde kalkınan bir ülke konumunu sürdürmesine de yüksek katkı sağlamış olacaklardır" dedi. 

"Siz tezkerenin meclisten geçeceğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya Bahçeli, "Düşünme değil, geçmemeli diyorum" diye yanıt verdi. 

Bahçeli, daha sonra Meral Akşener'in ağabeyi olan İzmit Ticaret Odası eski Başkanı Nihat Gürer'in kızı Hilal Gürer'in Venüs Resturant'ta gerçekleşen nikah törenine
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 14:13:53
Güncelleme :5 Eylül 2006 Salı 10:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep kozlucalı IP: 88.229.67.xxx Tarih : 29.09.2006 01:45:34
bütün canı gönülden milliyetci hareket partisine gönül veren alp erenlerin ramazanı şeriflerini ALLAH KABUL ETSİN