3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

CHP ve AKP'ye protokolde yer ayrılmadı

İzmit'te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında CHP Kocaeli Milletvekilleri, CHP Kocaeli İl Başkanı ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı kendilerine protokolde yer ayrılmaması nedeniyle töreni vatandaşların arasında izledi.

İzmit Cumhuriyet Park alanında yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramının 83. yıl kutlamalarında CHP Kocaeli Milletvekilleri İzzet Çetin, Salih Gün, CHP Kocaeli İl Başkanı Cevdet Barış, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık kendilerine protokolde yer ayrılmaması üzerine töreni halkın arasında izlemek zorunda kaldı.

Törene Kocaeli Vali Vekili Necmettin Kalkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15. Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit ve davetliler katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan törende daha sonra askeri geçiş yapıldı. Askerlerin geçişi vatandaşlardan alkış toplarken, askeri araçların geçişi ise büyük beğeni topladı.

Töreni vatandaşların arasında izleyen CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, törenin sıradan kutlama gibi algılanmaması gerektiğini dile getirerek, "Kurtuluş Savaşı sırasında meclisle, askerle, halkın desteğiyle bu ülkenin kuruluşunun temellerinin atıldığı bir haftadır. Böyle bir yerde meclisi yok saymak, milletvekilleri ve onların siyasi parti temsilcilerini protokole dahil etmemek bulunduğu görev ve sorumluluğu farkında olmadıklarını gösterir" dedi.

Törende ayrıca, istiklal gazisi Hakkı Eksen protokole oturmak için çaba sarf etti. Protokole oturmak isteyen Eksen'i, polis başka bir yere oturtmak istemesi üzerine Eksen, protokole geçmek için direndi. Bunun üzerine askeri erkan istiklal gazisini yanlarına alarak oturmasını sağladı. Tören, askeri geçişin ardından son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:49:59
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 20:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?