3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

TOKİ protokolüne bakanlar da katıldı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, çocukları İsmail Pepe ve Şeyma Güler'in düğün töreni öncesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'in Gündoğdu Bölgesi'nde yapılacak olan toplu konut yerleşkesi protokolüne katıldı.

Protokole bakanların yanı sıra Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar ve belediye çalışanları katıldı. Protokol İmza töreni öncesinde belediye çalışanları mesai bitimi olmasına rağmen belediye binasından dışarı çıkartılmadı. Protokole katılması istenen belediye personeli mesai bitimi evlerine gitmek için kart basarken ana kapıdan tekrar içeriye gönderildi. Personel daha sonra asansörleri kullanarak protokolün yapılacağı dokuzuncu kata çıkarak imza törenine katıldı. İmza töreninde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin değiştiğini belirterek, "Önümüzde çok açık ve güzel günler bulunuyor. Dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına sokmak istediğimiz Türkiye'yi zamana karşı yarıştırıyoruz. Türkiye'de sadece dağıtımda kullanılan 800 bin kilometre kablo var ve bu kablolara 20 yıldan beri el atılmamıştır. Biz bunların üzerine gidiyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de konuşmasında Kocaeli'nin AK Parti'den 6 tane milletvekili ve 2 bakanı olduğunu, ancak şimdi bir bakanın daha eklendiğini söyleyerek, "20 yılda yapılan konutları biz birkaç aya sığdırıyoruz. Bu projeler birkaç binanın sefertası gibi üst üste konulması değildir. Çocuk parklarıyla, sağlık kurumlarıyla, eğitimiyle bu binalar bütün bir konseptir" şeklinde konuştu.

Kocaeli'nin İzmit Gündoğdu bölgesine yapılacak olan bin 378 konutun protokolü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 20:46:11
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 23:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?