3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ahmet Taşçı'dan birlik çağrısı

Kırkpınar Başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, güreşte Kocaeli'nin çıtasının yükselmesi ve kentin tanıtımının daha iyi yapılabilmesi için iyi sporcuların tek kulüp adı altında mücadele etmesi gerektiğini bildirdi.

Olimpik Buz Sporları Tesisi'nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan'ı ziyaret eden Ahmet Taşçı, Kocaeli'nde ülkenin ünlü güreşçilerinin yetiştiğini belirterek, ''Kocaeli'ndeki tüm iyi güreşçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplanırsa, Edirne'de yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilimizin adı zirvede yer alır'' dedi.

1987 yılından beri Karamürsel Belediyesi adına güreştiğini hatırlatan Taşçı, Kırkpınar'da 9 kez baş, 1'er kez de başaltı ve büyük orta olmak üzere 11 şampiyonluğu, Dünya Sumo Şampiyonası'nda ise üçüncülük derecesi bulunduğunu söyledi.

Taşçı, 46 yaşında olduğunu ifade ederek, 58 yaşına dek güreşen Kel Aliço lakaplı güreşçinin rekorunu kırmak istediğini kaydetti.

Birliktelik olması durumunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor güreşçisi olabileceğini ifade eden Taşçı, şöyle konuştu: ''Belediyenin hizmet alanının genişleyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olması, kent adına sevindirici bir durum. Ancak bu birlikteliği yaşamın her alanında sergilememiz gerekir. Kırkpınar'da son 5 yıldır başka şehirlerin isimleri zirveye çıkıyor. Bu durum Kocaeli halkını üzdüğü gibi, beni de çok üzüyor. Ülkemizdeki en kaliteli güreşçiler ilimizde yetişiyor ama istenen başarıyı elde edemiyoruz.''

Arıcan ise Taşçı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tüm spor branşlarında hizmet vermeye çalıştığını, ata sporu olan güreşte ise beklenen başarının sağlanabilmesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 14:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?