22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kocaelispror'a taraftarı sahip çıktı

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Kocaelispor kongresinde başkan adaylarının yetersiz olduğunu düşünerek liste hazırlayan ve seçimi kazanan Kocaelispor taraftarları, yaptıkları ilk toplantının ardından görev bölümünü gerçekleştirdi. 

Yıllarca Türkiye 1. Liginde mücadele eden, iki defa Türkiye Kupası'nı müzesine götüren, aralarında bu yıl Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan Cihan Haspolatlı, Orhan Ak, Gaziantepspor forması giyen Engin Öztonga, Ankaraspor kalecisi Hakan Arıkan gibi futbolcuları altyapısından yetiştiren, Süper Lig'de halen mücadele eden Alex Yordanov, Lazorov, Volkan Arslan, Altan Aksoy, Ahmet Hassan, Ahmet Dursun, Erhan Albayrak, Hasan Yiğit, Kaan Dobra, Ahmet Şahin, Ayman, Mert Korkmaz ve Uğur Boral gibi oyuncuların forma giydiği Kocaelispor sahipsiz kaldı. 

Yapılan Genel Kurul'da adayların yetersiz olduğu gerekçesiyle seçime katılan ve kazanan Taraftarlar Derneği'nden oluşan yönetim ilk toplantısını Sefa Sirmen Tesisleri'nde yaptı. 

Sezon başından beri yönetimi beğenmeyip tribünlerden istifa sloganlarıyla stadı inleten taraftarlar, yaptıkları ilk yönetim kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladılar. 

Kocaeli Fuar alanında bulunan kulüp binasında yapılan açıklamada Kocaelispor Başkan Vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işçisi Mehmet Açık, aynı zamanda Taraftarlar Derneği Başkanı olan Cemal Derya'nın başkanlığa getirildiğini ifade ederek, "Bizler Kocaelispor'a gönül veren taraftarlar olarak kongrede aday olan başkanların Kocaelispor'u yönetecek kapasitede olmadıklarını gördüğümüz için taraftarlar olarak liste hazırlayıp seçimi kazandık. Bizim amacımız elbette Kocaelispor'u yönetmek değil. Amacımız Kocaelispor'u iyi ellere teslim etmektir. Kocaelispor, Büyükşehir Belediyesinin desteği olmadan ayakta kalamaz. Bize bu desteği veremeyenler Kocaelispor B Kategorisi'ne düştüğünde çok geç kalmış olacaklar. 

Taraftarlar olarak cuma günü 5 bin kişinin katılımıyla bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi önüne giderek ön anlaşma yaptığmız iki kaliteli futbolcu ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nezaretinde sözleşme imzalayacağız. Kendisinden Kocaelispor Kulübü'ne sahip çıkmasını isteyeceğiz. Tüm Kocaelililer şunu bilsin ki Kocaelispor asla sahipsiz değildir. Bizler taraftarız. Elbette bu kulübün büyük yükünün altından kalkacak ekonomik gücümüz yok. Ancak kamuoyunun dikkatini çekmek adına ve Kocaelispor'u iyi ellere teslim etmek adına taşın altına elimizi koyduk. Şimdi Kocaeli'yi yönetenlerin takıma sahip çıkma günü gelmiştir" dedi. 

Taraftarlar, kendi aralarında oluşturdukları bir heyetle kulübün muhasebe kayıtlarını incelemeye aldılar.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 18:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?