3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Kocaeli beraberliğe üzülmedi

Kocaelispor Teknik Direktörü Fuat Yaman, ''Elazığspor maçı öncesi belki beraberliğe razı olurdum, ama güzel futbol, kaçırdığımız pozisyonlar, maç sonrası fikrimi değiştirdi'' dedi.

Fuat Yaman, 0-0 berabere tamamlanan maçta, Elazığspor'un sahasında galip gelebilmek için mücadele ettiğini belirterek, ancak galibiyete yakın tarafın Kocaelispor olduğunu söyledi.

Mücadelelerinden dolayı futbolcularını kutladığını ifade eden Yaman, ''Elazığspor maçında oldukça iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Maçta, üç pozisyonda top direkten döndü, en az 7-8 gol pozisyonundan yararlanamadık. Elazığspor maçı öncesi belki beraberliğe razı olurdum, ama güzel futbol, kaçırdığımız pozisyonlar maç sonrası fikrimi değiştirdi. Tüm sorunlarımızı aşmış değiliz, ama iyi bir yoldayız. Önümüzde zorlu, uzun bir süreç var, ama her geçen gün olumlu gelişmeler yaşıyoruz.'' dedi.

Kocaelispor'u günün şartlarına uygun, çağdaş bir kulüp haline getirmek için mücadele ettiklerini dile getiren Yaman, futbolcuların motivasyonunun artırılması için özel bir danışmanlık şirketinden yardım aldıklarını bildirdi.

PSİKOLOJİK DESTEK

Teknik ekip, idari menajer ve kişisel gelişim uzmanından oluşan iyi bir ekip kurduklarını bildiren Yaman, ''Göreve geldiğimiz günden itibaren futbolcuların düşüncelerini değiştirdik, futbol oynarken zevk almalarını sağladık'' diye konuştu.

Kişisel gelişim uzmanı Polat Koyuncu ise yaklaşık 6 haftadır sürdürdükleri programda başarılı sonuç elde ettiklerini, bu süreçte takımın yalnızca Çanakkale Dardanelspor maçında yenildiğini söyledi.

Koyuncu, kişisel performansı artırıcı çalışmalar yaptıklarını, takım içindeki iletişim problemlerini gidermek için çaba harcadıklarını dile getirerek, ''Her takımda olabileceği gibi Kocaelispor'da da iletişim ve özgüven sorunları vardı. Futbolcuların kapasitelerinin farkına varmasını sağladık. Artık birer kartal olduklarının farkındalar. Gelen başarı yalnızca bizim değil, sistemin doğru kurulmasından kaynaklandı. Hedefi olan her kulüpte olması gerektiği gibi, idari menajer, teknik ekip ve destek ekibi birlikteliği başarıyı getirdi.'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 16:33:53
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?