3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

6 kişilik kabin

Kocaeli'de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında kurulan prefabrik konutların kaldırılması sonrasında, gidecek başka bir yeri olmayan 6 kişilik bir aile, bir gözü duş, bir gözü tuvalet olan 2 metre uzunluğundaki banyo kabininde yaşam mücadelesi veriyor. Çocuklarını banyo kabininde yatıran anne-baba, dışarıda yatıyor.

Deprem sonrası Yeşilova Prefabrikleri'ne yerleşen Mehmet Zeybel (45) ve ailesi, 5 ay önce buradan çıkartıldı. Gidecek yeri olmayan aile, prefabrik alanında kalan bir gözü duş, bir gözü tuvalet olan iki metre uzunluğundaki banyo kabinini "ev" olarak kullanmaya başladı.

İşsiz baba Mehmet Zeybel, eşi Serpil Zeybel (28), çocukları Ebru (13), Gözde (12), Esra (6) ve Özge (5), kaldıkları iki gözlü kabin yeterli olmayınca ellerinde kalan ev eşyaları ile kabinin 20 metre uzağına çekyat, buzdolabı, çamaşır makinesi, teyp ve buna benzer eşyaları getirerek açık havada yaşamaya başladı.

Havaların iyice soğumasına rağmen gidecek yeri olmayan aile, yemek yerken bile toplu olarak sığamadıkları kabinde hayatına devam ediyor. Soğuğa aldırış etmeyen aile, battaniye ve muşamba ile kendilerini soğuk havadan kurumaya çalışıyor.

Ailenin okula giden 3 çocuğunun kitap ve defterleri bulunmuyor. 7. sınıfa giden ve ileride öğretmen olmak istediğini söyleyen Ebru, "Kardeşim Gözde ile birlikte öğretmen olacağız. Annem bizi okutacak. Defterimiz, kitabımız yok. Sağdan soldan bulduğumuz defterlerle, kalemlerle okula gidiyoruz. Burada yaşadığımız şartları görüyorsunuz. Mum ışığında derslerimiz yapıyor, onunla ısınmaya çalışıyoruz" dedi.

Anne Serpil Zeybek ise yetkililere seslenerek, "Çocuklarımın başını sokacağımız bir yer istiyoruz. Ben hastayım, eşim simit satardı ama artık işsiz. Burada bir insanın sığamadığı bir yerde 4 çocuk yatıyor. Daha önce 1 kişinin duş yaptığı kabinde ben 4 çocuğuma bakıyorum. Biz de açık havada yatıyoruz. Yağmurdan muşamba sayesinde korunuyoruz. Bize yardım etsinler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 22:28:55
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 11:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?