17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Başkan, kentte yapılacak konutları tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüm kentte yapılacak konutları, düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Kent Konut A.Ş. binasında gerçekleşen basın toplantısında, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından konutlar hakkında bilgi verildi. Başkan Karaosmanoğlu, "Bizzat Başbakanımız ve hükümetimizin 'Kentsel Dönüşüm' ve konut konusunda gösterdiği hassasiyeti örnek alarak üzerimize düşeni yapmak için yola çıktık. Yeni Büyükşehir yasasıyla İstanbul'dan başka tek pilot il seçilen şehrimizin, Kentsel Dönüşüm konusunda ülkemize örnek olmasını ve dünyada temsil kabiliyeti kazanmasını arzu ediyoruz. Proje kapmasında, üzerine 30 metrekarelik tapulu arazisi olan vatandaşımızı bile mağdur etmeden, kentle bütünleşerek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi. 

Karaosmanoğlu'ndan sonra konutlar hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ise, ilk etapta Arslanbey Beldesi'nde 544 konuttan oluşan Taçyaprak Evleri konut projesinin startını verecekleri ifade etti. 

Karaloğlu, "Bu konutlar A ve B olarak 2 seçenekte yapılacak. A tipi bloklar 3 oda+1 salon net 90 metrekare, brüt 107 metrekare, B tipi bloklar ise 2 oda+1 salon net 72, brüt 89 metrekareden oluşuyor. A tipi bloklar peşin 59 bin YTL, B tipi konutlar ise 49 bin YTL'den satışa sunulacak. Daireler 24, 48, 120, 180 ve 240 ay vadelerle satışa sunulacak. Biz vatandaşlarımıza 120 ay taksiti öneriyoruz. Evlerin toplam bedeli üzerinden yüzde 80 oranında kredi kullandıracağız. Örneğin A Tipi daireler 11 bin 800 YTL peşinat ile 757 YTL 120 aylık taksitler halinde satışa sunulacak. Özel bir bankayla yapılan anlaşmada konutlara 1.18 oranında sabit faiz uygulanacak. Faiz oranlarında düşüş olursa bu vatandaşın lehine fiyatlara yansıtılacak. Talep toplama yöntemiyle satışa sunulan konutlara 4 Temmuz tarihine kadar müracaat edilebilecek. 

Müracaatlar sonucunda kurayla evler sahiplerini bulacak. Konutları 16 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. Kentsel Dönüşüm kapsamında Cedit ve Erenler mahallelerinde kamulaştırma sürmekte. Burada yapılacak konutlar için de önümüzdeki günlerde talep toplamaya başlayacağız. Kentin uygun olan yerlerinde 1 ya da 2 uydu kent yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Yer konusunda arayışlarımız devam ediyor. Bunları tamamlayınca çağdaş bir Kocaeli için çok önemli adımlar atmış olacağız" şeklinde konuştu. 

Karaloğlu, ayrıca TOKİ tarafından yaptırılan Gebze Şekerpınar konutlarının da Kent Konut tarafından satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 15:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?