17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İzmit'teki yapılara estetik şartı

İzmit'te görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla 7 kişilik "Kent Estetik Kurulu" oluşturuldu. Kurul, yeni yapıların inşaatına izin vermek için uyum ve estetik özelliklerini şart koşacak. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, 7 kişiden oluşan kurulun içerisinde mesleki deneyimi bulunan mimarların olduğunu belirtti. Kurul üyeleri haftada bir kez toplanarak, büyükşehir belediyesinin sorumluluğu altında bulunan ana caddeler ve meydanlara inşa edilecek yapıların yapı karakterinin oluşturulması konusunda bilimsel çalışmalar yapacak. 

İnşa edilecek binaların yapı cephe, çatı, renk ve malzemeleri konusunda estetik yönü itibariyle ilke kararları alınacak ve bu kararlara uymayanlara bina yapılması konusunda izin verilmeyecek. Yoğun göç alan, zamanında planlanamayan, çarpık yapılaşmaya maruz kalan Kocaeli'ne estetik bir görünüm kazandırmak için seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İnsanlar güzel şeyler gördüğü zaman güzel işler yaparlar. Vatandaş bu konuda bir öncü bekliyor. Biz de buna öncü olacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 18:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?