17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İngiliz bayraklı gemiye el konuldu

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Derince Limanı'na uğrayan ve içerisinde askeri malzeme bulunan İngiliz bayraklı gemiyle ilgili yaptığı açıklamada, geminin askeri mühimmat taşıdığı beyan edilmediği için şu anda el konulduğunu belirtti. 

İngiliz bayraklı geminin Derince Limanı'na yük almak için uğradığını dile getiren Vali Erdal Ata, "İngiliz bayraklı bir gemi Ukrayna'dan aldığı malları Birleşik Arap Emirlikleri'ne götürürken Derince Limanı'na da uğruyor ve Derince Limanı'ndan yük almak üzere geliyor. Yapılan bir ihbar üzerine Sahil Güvenlik ve Gümrük Başmüdürlüğü elemanları tarafından gemide yapılan aramada, bir takım beyan edilmemiş askeri malzemeler bulunuyor. Bunun üzerine gemiye el konuldu. Şu anda Derince Limanı'nda bağlanmış vaziyettedir" dedi. 

Ata, geminin beklemede olduğunu söyleyerek, "Geminin içerisinde bir takım askeri malzemeler var. Tanklar, otomatik makineli tüfekler bulunuyor. Bunlara ait yedek parçalar var. Şu anda gözaltı yok, beklemedeyiz. Uluslararası anlaşmalara göre, boğazlarımızdan geçecek bu tür gemiler eğer üzerlerinde askeri malzemeler taşıyorsa bunları beyan etmek zorundalar. Beyan etmedikleri için gemiye el konulmuş durumdadır" şeklinde konuştu. 

Ankara'dan gelecek uzmanlar tarafından incelenecek

Yetkililer, uluslararası anlaşmalara göre boğazlardan geçecek olan bu tür gemilerin askeri malzeme taşıdıklarını bildirme zorunluluğu bulunduğunu belirtti. İngiliz bayraklı geminin mühimmat taşıdığını beyan etmemesi üzerine, gemiye el konulduğu kaydedildi. Gemi, Ankara'dan gelecek uzmanlar tarafından incelenecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 12:48:09
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 15:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?