3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Baba-oğula aynı kader

İzmit'in Uzuntarla Beldesi'nde D-100 Karayolu'nu karşıdan karşıya geçmek isteyen baba ve oğul 21 yıl ara ile trafik kazasında hayatlarını kaybetti.

Uzuntarla Beldesi'nde oturan Osman Yerlikaya (79), beldeyi ortadan ikiye bölen D-100 Karayolu'nu karşıdan karşıya geçmek isterken Mehmet S. idaresindeki 34 TG 0877 plakalı otomobilin altında kaldı.

Ağır yaralı olarak Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Osman Yerlikaya, 3 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Babasının cenazesi için Belçika'dan gelen İsmail Yerlikaya aynı yerde kardeşi Mehmet Yerlikaya'nın da 21 yıl önce hayatını kaybettiğini söyleyerek, "1984 yılında kardeşim de aynı yerde karşıdan karşıya geçerken otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

Aradaki tek fark, o zaman, D-100 Karayolu tek şeritti, şimdi ise duble yol oldu. Ancak yapılan üst geçit ve alt geçitler tamamlanmadığı için insanlar bakkal ya da fırına ulaşabilmek için karşıdan karşıya geçiyor.

Benim bildiğim sadece Uzuntarla Beldesi'nde 20 kişi bu şekilde hayatını kaybetti. Eşme, Uzunçiflik, Köseköy Beldeleri'nde de pek çok insan hayatını trafik kazasında kaybetti. Yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

İsmail Yerlikaya, 21 yıl önce ölen kardeşi Mehmet Yerlikaya'nın aynı yerde 9 yaşında iken yine bir aracın altında kaldığını ve 3 ay boyunca komada kaldığını belirterek, "Kardeşim o kazayı atlattı. Ancak 7 yıl sonra aynı yerde hayatını kaybetti" diye konuştu.

Oğlunun kaza geçirdiği yerde hayatını kaybeden Baba Osman Yerlikaya, oğlunun Uzuntarla Beldesi Mezarlığı'ndaki mezarının yanına defnedildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 20:11:14
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?