3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bu mağazada para geçmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve paranın hiçbir şekilde geçmediği Sevgi Mağazası, sevgi dağıtmaya, müşterilerini ağırlamaya başladı. Mağazanın ilk müşterileri, doğal olarak Barınmaevi’nde ikamet eden 25 ihtiyaç sahibi vatandaş oldu.

Çoğunluğu 50 yaşın üzerinde bulunan barınmaevi sakinleri, ilk kez gönüllerince ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek alışverişler yapabilme imkanına kavuştu. Erkekler daha çok pantolon, gömlek ve tişört, bayanlar ise etek ve ayakkabı aldı. Sevgi Mağazası’nın hemen alt katında bulunmalarının avantajıyla, onlar alışveriş çekinin geçerli olduğu mağazaya çek bile getirmemişlerdi.

Hizmete gireli tam bir hafta olan Sevgi Mağazası’ndan salı gününe kadar, 15 aile yaklaşık 50 kişinin alışveriş yaptığı bildirildi. İsimler Çözüm Masası tarafından belirlenirken, yardım alanların Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Ayışığı gibi kamu ve özel kuruluşların yardım listelerindeki isimler olmamasına, yani yardımların doğru adreslere gitmesine özen gösterildi.

İç çamaşırından takım elbiseye kadar 20 kalem giyim eşyasının bulunduğu Sevgi Mağazası, hafta içinde mesai saatleri arasında hizmet veriyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 16:08:50
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 16:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?