3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Esin'in yaşamı yine bürokrasiye takıldı

İzmitli Lösemi hastası Esin Köse'nin (8) görmesi gereken Rehabilitasyon tedavisinde sorun çıktı. Esin'in babası Ahmet Köse, tedavinin bir parçası olan Rehabilitasyon programının SSK tarafından başlatılmadığını dile getirdi.

SSK Kocaeli Bölge Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan baba Ahmet Köse, rehabilitasyon tedavisinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Esin'in tedavisinin bir parçası olarak gerek görülen ve SSK tarafından kabul edilmeyen rehabilitasyonun başlatılmasını istedik. Bu çok önemlidir. Tıbbi tedavinin bir parçasıdır. Daha önce de bu konuyu SSK'ya iletmiştik. Talebimizi yeniledik. Yeni kanun doğrultusunda rehabilitasyon çalışmasının önünde hiçbir engel yok. Ama SSK bunu reddetti. Biz tekrar talep ettik. Bu ivedilikle yapılması gereken bir şey. Eğer yerine getirilmezse bu ayın sonuna kadar Esin'in ve aile üyelerinin rehabilitasyon için raporda belirtildiği gibi Frankfurt yakınlarındaki özel bir merkeze gitmesi gerekiyor. Eğer bu tekrar reddedilirse hukuksal süreç başlatılacak. Umuyorum karşılaştığımız bu sorunlar sona erer. Dün akşam Esin'in ateşi yükseldi. Rehabilitasyon nedeniyle Almanya'da bulunmamız mümkün olsaydı konuyu çok detaylı bilen doktorları tarafından daha değişik bir tedavi uygulanabilirdi" dedi.

Köse ayrıca, İzmit Atık Yakma ve Değerlendirme Fabrikası'ndaki (İZAYDAŞ) Halkla İlişkiler görevinden alınmasının kendisinde şok etkisi yarattığını söyleyerek, "8 yıldır çalıştığım Halkla İlişkiler Bölümü'nden alındım ve bu bana tebliğ edilmedi. Bunu yerel gazetelerden öğrendim. Ağır bir şok geçirdim. Acile kaldırıldım. Ölçülecek tansiyon bulunmadı, anjiyo yapıldı. Bunun masrafları da bana ödettirildi. Bunlar hoş şeyler değil. Yeterince gerginlik yaşıyorsunuz, bir de işinizle ilgili problemler olunca daha zor günler geçiriyorsunuz. Evin geçiminde tek ben çalışıyorum. Eşim Esin'in hastalığı nedeniyle çalışamıyor. Benim işimden atılmamda ileri sürülen gerekçe aktif bir görev olduğu için 3-4 aylık boşluğa tahammül edilemediği şeklindedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 13:37:51
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 13:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?