3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Fıkra gibi kaza

Kocaeli'nin Hereke beldesinde 50 metrelik uçurumdan aşağı düşen alkollü vatandaşı kurtarmak için 112 acil servis ve itfaiye ekipleri seferber oldu.

Herek Nuh Çimento Fabrikası karşısında bulunan kamyon garajının kenarında İzmit Körfezi manzarasına karşısında arkadaşıyla içki içen Temel Bayram (60) tuvalet ihtiyacını gidermek için 50 metrelik uçurumun kenarına geldi. İçkinin tesiri ile ayakta durmakta zorlanan Bayram dengesini kaybederek uçurumdan aşağı yuvarlandı. Dik uçurumun yamaçlarında bulunan çalılara takılan Temel Bayram demir yoluna düşmekten son anda kurtuldu. Arkadaşının aşağıya düştüğünü gören ve ismi öğrenilemeyen şahıs olay yerine 112 ekiplerini çağırdı.

Sağlık ekibi yaralı şahsa uçurumun alt ve üst tarafından ulaşmayı başaramayınca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verildi. Aşağı düşen arkadaşının bir an önce kurtarılması gerektiğini, durumun kötü olabileceğini anlatmaya çalışan şahıs, ekiplerin ağır davrandığını düşünerek bir elinde sigara ile görevlilerin inmeye cesaret edemediği uçurumdan aşağı korkusuz bir şekilde indi. Ekiplerin aşağı inmemesi yönünde yaptığı uyarılara rağmen şahıs dalların yardımı ile uçurumun kenarındaki arkadaşını buldu.

Bulunduğu yeri el sallayarak gösteren vatandaş, ekiplerden sık sık acele etmelerini istedi. Olay yerine sonradan gelen teçhizatlı itfaiye ekibinden bir er ip ile uçurumdan aşağı sarkıtıldı. İtfaiye eri, yaralı vatandaşı sırtına bağlayıp diğer şahsı da belinden tutturarak yukarı doğru çıkmaya başladı. Yukarıda bulunan diğer ekipler de halatı çekerek onlara yardımcı oldu.

Yaralı şahıs kargatulumba bir vaziyette bulunduğu itfaiye erinin sırtında oldukça zor anlar yaşarken yardıma gelen diğer bir itfaiye eri şahısları yukarı çıkardı. 112 ekipleri yaralı Temel Bayram'a müdahale ederken alkollü olmasına rağmen arkadaşını uçurumun kenarında bulup kurtulmasını sağlayan şahıs müdahaleyi kahkahalar ile seyretti.

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 11:59:41
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 15:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?