3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Herkesin bir akıl hocası olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türk Geriatri Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye’de bir ilk olan Akıl Hocalığı Merkezi (AKHOM) Projesi’ne start verildi. Proje sayesinde üniversite mezunu emekliler, kamu ve özel çeşitli kuruluşlarda bilgi ve tecrübelerini paylaşacak, gönüllü danışmanlık yapacak.

İLK DERS ADAN’DAN
Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan önderliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dr. İbrahim Kahraman’ın Kocaeli temsilcisi olduğu Türk Geriatri Vakfı’nın ortaklaşa sahiplendiği AKHOM Projesi, projeye başvuran yüksek okul mezunlarının temel konularda aydınlatılmasıyla başladı. İlk etapta 7 ayrı başlık altında 28 saat ders alacak olan akıl hocalarına ilk dersi, İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adan verdi.

AMAÇ YARARLANMAK
Ders öncesi katılımcılara projenin önemi ve detayları hakkında bilgi veren Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKHOM Proje Sorumlusu Gülser Ustaoğlu, üniversite mezunu ve çeşitli kurumlardan emekli olmuş kişilerin bilgi ve tecrübelerinden istifade edebilmek amacıyla bu projeye start verdiklerini söyledi. Ustaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yasalardan aldığımız sorumlulukla toplumun her kesimine ve tüm dinamiklerine bir şekilde ulaşmak zorundayız. Buna da ancak akılcı ve ayakları yere basan projelerle ulaşırız. Sizin gibi deneyimli büyüklerimizle hedeflerimize ulaşmanın daha rasyonel olacağını düşünüyoruz. Bu çalışma neticesinde sizlerle ve toplumun dinamikleri arasındaki iş birliği daha da güçlenecek” dedi.

“SULARI TERSİNE AKITMAK GİBİ”
Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adan ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projeyi hayata geçirmek istediğini öğrendiğimde çok heyecanlandım. Bu projeyi uygulamak suları tersine akıtmak gibi bir şey. Fevkalade, mükemmel bir proje” ifadelerini kullandı.

HEDEF 500 KİŞİ
Projeye ilk etapta katılan 20 emekli, İletişim, Empati, Sinerji, Motivasyon, Beslenme, İlk Yardım ve Genel Sağlık konularıyla ilgili ön eğitimlerini tamamladıktan sonra kamu ve özel çeşitli kurumlarda gönüllü danışmanlık esasına göre bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar. Tanıtımı geçtiğimiz haziran ayında yapılan projenin hedefi 500 kişi. Proje ile aynı zamanda Türkiye’nin yaşlılık politikası konusunda da önemli bilgiler elde edilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 13:03:44
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?