19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ambalaj fabrikasında yangın

Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'nde faaliyet gösteren Eminiş Ambalaj Fabrikası'nda, gece 03.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Ambalaj ve kimyasal malzemelerin etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın tüm fabrikayı sararken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Gebze'nin Dilovası Beldesi Eynerca Mevkii'nde faaliyet gösteren Eminiş Ambalaj Fabrikası'nda gece saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Ambalaj ve kimyasal malzemelerin alev almasıyla büyüyerek tüm fabrikayı kaplayan yangına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait onlarca itfaiye aracı müdahale ediyor.

Fabrikanın çatısındaki camların kırılması ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın sonucu, fabrika alev alev yanıyor. Fabrikanın dört bir yanından yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ise yangını kontrol altına almaya çalışıyor. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu arasında kalan fabrikadaki yangın nedeniyle, TEM Otoyolu'nun İstanbul ve Ankara istikameti yaklaşık yarım saat süreyle trafiğe kapatıldı. İlerleyen saatlerde ise, itfaiye araçlarının fabrikaya daha rahat ulaşması amacıyla, D-100 Karayolu'nun Ankara istikameti de Gebze girişinden itibaren trafiğe kapatıldı. Yangında ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 10:49:58
Güncelleme :6 Şubat 2006 Pazartesi 10:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ÇORUH IP: 78.172.213.xxx Tarih : 5.10.2008 21:31:49

ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM ÜLKEMİZİN SANAYİNDE KULLANILAN TEHLİKELİ KİMYASALLAR İLE İLGİLİ BİLGİ EKSİKLİĞİ SÖZ KONUSU OLMAKLA BERABER BİR ŞEY OLMAZ MANTIĞI VAR.CAN VE MAL GÜVENLİĞİ AÇISINDAN BU TÜR TESİSLERDE EN İNCE AYRINTININ GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKİR.İŞİM GEREĞİ GÖZLEMLERİME GÖRE TEHLİKELİ KİMYASALLAR İLE ÇALIŞILAN TESİSLERDE ÇOK BÜYÜK RİSKLER SÖZ KONUSUDUR.DÜNYADA UYGULANAN GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASI FAYDALI OLACAKTIR.