23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Asker kaçağı kaza yaptı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, asker kaçağı olduğu iddia edilen bir kişi, peşindeki jandarma ekiplerinden kaçarken şehir içinde kaza yaptı. Kaza sonrası asker kaçağı olduğu iddia edilen kişi, yaya olarak tekrar kaçmayı başarırken, çarptığı minibüste bulunan 3 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gebze'nin Şekerpınar Beldesi'nde gece trafik kontrolü yapan jandarma ekipleri, 34 CRM 38 plakalı bir minibüsü durdurmak istedi. Minibüsün içinde bulunan ve asker kaçağı olduğu iddia edilen M.T. isimli kişi, jandarmanın 'dur' ihtarına uymayarak, minibüsüyle kaçmaya başladı. Minibüs şoförünün aracıyla kaçması üzerine jandarma ekipleri ile asker kaçağı olan şahıs arasında amansız bir kovalamaca başladı. Asker kaçağı şahıs, bir süre sonra jandarmanın elinden kurtulmak için polis bölgesine giriş yaptı.

Jandarmanın hemen olayı polise haber vermesi üzerine, M.T. bu kez de polisler tarafından kovalanmaya başlandı. İnönü Mahallesi Yumru Kaya Çeşmesi mevkiine doğru hızla gelen minibüs, bu sırada yan yoldan ana yola çıkmaya çalışan Ayhan Sönmez (30) idaresindeki, içinde 2'si çocuk 10 kişinin bulunduğu 34 UR 0270 plakalı minibüse yan tarafından çarptı.

Kaza sonucu minibüslerde büyük hasar oluşurken, asker kaçağı olan M.T. ise kargaşadan yararlanarak yaya olarak tekrar kaçmaya başladı. Gaziler Dağı'nda ormanın içine giren M.T, gecenin karanlığından da faydalanarak izini kaybettirmeyi başardı. Kazada, asker kaçağı M.T.'nin çarptığı minibüsün şoförü Ayhan Sönmez ile amcasının oğlu Burhan Sönmez (28) hafif şekilde yaralanırken, kalp hastası olan babası Mirza Sönmez (65) ise, kazanın korkusuyla kalp krizi geçirdi.

Olay yerine gelen ambulansla Özel Merkez Hastanesi'ne kaldırılan ve kaburgalarında kırıklar olduğu da tespit edilen Mirza Sönmez, burada yapılan ilk tedavinin ardından, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer iki yaralı ise ayakta gördükleri tedavinin ardından taburcu edildi.

Kaza sırasında minibüste bulunan kadınlar ise, kazanın şokuyla uzun süre ağlayarak, ağıtlar yaktı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, kaza sonrası terk edilen minibüste geniş çaplı bir inceleme yaptı. Kazaya sebep olan minibüsün, asker kaçağı olduğu iddia edilen M.T. adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya ise devam ediliyor.

 

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?