18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eylem işe yaradı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, toprak yoldan geçen kamyonların çıkardığı toza isyan ederek, bugün bir süreliğine yolu trafiğe kapattı.

Gebze'ye bağlı Çerkeşli, Köseler ve Demirciler Köyleri'nde faaliyet gösteren Kimyacılar, Kömürcüler, Mermerciler ve Makineciler Organize Sanayi Bölgeleri'ni, TEM ve D-100 Karayolu'na bağlayan toprak yolun kenarında, evleri bulunan mahalle sakinleri, kamyonların çıkarttığı aşırı gürültü ve toza isyan ederek, bugün kısa süreyle yolu taşlarla trafiğe kapattı.

Araçların geçişine bir süreliğine izin vermeyen kadınlardan ve çocuklardan oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup, olay yerine gelen polis ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından, uzun süren karşılıklı görüşmeler sonunda ikna edildi. Görüşmelerin ardından daha önceden de aynı sebeplerle eylem yapılan yolda, asfaltlama çalışmalarına hemen başlanırken, mahalle sakinleri ile belediye ekipleri arasında bu kez de asfaltlanacak yolun başlama yeri hakkında tartışma yaşandı.

Yolun en başından itibaren asfaltlanmasını isteyen vatandaşlar, bu yüzden yoldaki taşların çekilmesine izin vermedi. Yapılan görüşmelerin ardından vatandaşların isteği doğrultunda nihai kararı veren belediye ekipleri, yoldaki taşları iş makineleriyle kenara alarak asfaltlama çalışmalarına başladı. Çalışmaların başladığını gören mahalle sakinleri de, eylemlerini olaysız bir şekilde sona erdirerek evlerine gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 17:51:40
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 17:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?