24
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kuru yük gemisindeki yangın söndürüldü

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'ndeki Poliport Limanı'nda bağlı iken önceki gün yangın çıkan Comoros bayraklı "Nova Moroni" isimli gemideki yangın, bugün kontrol altına alınarak söndürüldü.

Gebze'nin Dilovası Beldesi'nde bulunan Polisan A.Ş.'ye ait Poliport Limanı'na önceki gün Azerbaycan'a götürmek üzere fabrika parçaları almak için yanaştığı sırada, yapılan kaynaktan çıkan kıvılcımlar nedeniyle yanmaya başlayan Comoros bayraklı "Nova Moroni" isimli kuru yük gemisindeki yangın, bugün kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çevreye zarar vermemesi için Muallimköy sahilinde karaya oturtulan geminin, bugün ise yerini değiştirdiği görüldü. Karaya ilk oturtulduğu sırada sahile paralel duran gemi, sahile dik konuma geldi. Olası bir akaryakıt sızıntısına karşı, etrafı da yüzer dubalarla çevrilen gemideki yangının söndürülmesinin ardından, dubalar da toplandı. Y

angının tekrar çıkması ihtimaline karşılık, bir itfaiye ekibi ise karada beklemeyi halen sürdürüyor. Geminin daha güvenli bir yere alınmasının ardından, hasar tespit çalışmalarının yapılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 10:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?