17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Kime Sordunuz?..

Kime Sordunuz?

Yaklaşık üç haftadır CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Karamürsel’in Yalova’ya bağlanması ile ilgili sözleri kafa karıştırıyor. Muharrem Bey Yalova’nın büyümesi, gelişmesi için Orhangazi, İznik ve Karamürsel’in Yalova’ya bağlanması için tüm Yalovalıları kamuoyu oluşturmak için harekete geçmeye çağırıyor.

Bu işler bu kadar kolay mı? Bu işler bu kadar ucuz mu? Yalovanın sorunları aşılacak diye beyler oturup düşünmüşler ve Karamürseli Yalovaya bağlayalımdemişler. Kamuoyu oluşturup harekete geçecekler ve Karamürsel Yalovanın ilçesi olacak.

Bir kere yapılan hiç etik değil. Karamürselin bu konuda hiç fikri alınmadan böyle birşeyi dile getirmek pek de hoş gelmedi bana. Bırakın Karamürseli kendi ilçe örgütlerine bile bu konuda bir soru dahi sormamışlar. daha öncelerde olduğu gibi bir oldu bittiye getirip ilçemizi bu seferde kökünden alarak başka bir yere bağlayacaklar. Yetmedi mi Altınova, Tokmak. Yetmedi mi İpekkağıt, Altıntaş, Akal, Aksa. Yetmedi mi elimiz ayağımız. İlla ki canımızı mı alacaksınız

Biz Karamürsel bir adım daha ileri gitsin, eski günlerine dönsün, canlansın, hakettiği yere gelsin diye didinelim duralım oradan birileri çıkıp herşeyi bir anda mahvetsin. “Bizim gelişmemiz için kurban sizi seçtik. Sizin bitmeniz, tükenmeniz önemli değil. bizim yaşamamız gerek” desin. Yok öyle yağma. Kime sordunuz da Karamürsel hakkında bir fikir yürütebiliyorsunuz. Eğer seçildiğiniz yere faydalı olmak istiyorsanız bunu bizim haklarımıza tecavüz ederek yapamazsınız. Sınırlarını genişletmekle sadece yüzölçümün artar. Büyük bir il olmanın ise başka şartları vardır.

Muharrem Bey Yalova ilinin sınırlarının genişlemesi ile birlikte 6 milletvekili çıkaracağını böylelikle parlementoda daha fazla sözlerinin geçeceğini düşünüyor mutlaka. Ama dikkat etsin Eğer biz büyük bir haksızlık ve siyasi yanlış sonucu kaybettiğmiz topraklardan en azından Tokmak ve Kaytazdere’yi geri alabilirsek o zaman kaç milletvekili çıkaracağını düşünmelidir.

Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 13:05:11
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 13:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?