19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Parkomat karmaşası devam ediyor

Karamürselde yaklaşık iki yıldır devam eden parkomat uygulamasında büyük karmaşa yaşanıyor. Geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı Sadettin Özalay zamanında ihale edilen ve Mecit Erdoğan tarafından işletilen Parkomat sisteminde ilçenin belirli cadde ve sokakları ile İlhan Çınar alanında park eden araçlara bilet kesilerek 500 bin ila 2 milyon arasında ücret alınıyordu.

Yerel seçimlerin ardından yeni Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ihale evraklarında eksiklikler bulunduğu gerekçesi ile sözleşmeyi feshettiğini açıklamış ve yaklaşık 1 ay parkomat uygulaması yapılmamıştı. Geçtiğimiz hafta İşletmeci Erdoğan uygulamayı tekrar hizmete sokmuş ve Büyükşehir Belediyesi ile anlaştığını ifade etmişti. Ancak Karamürsel Belediyesi uygulamanın kanunsuz olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bugün de belediye hoparlöründen sürekli park eden araçların para ödememesi gerektiği konusunda halka uyarı yapılırken parkomat çalışanları bilet kesmeye devam ediyor. Bu karmaşanın sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.
Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 11:06:41
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?