19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yalova'ya Bağlanmayız

Karamürsel’in Yalova’ya bağlanmasını gündeme getirmeye çalışanlara AKP ve CHP ortak tavır aldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sonrası gazetemize konuşan AKP İlçe Başkanı İren “Böyle birşey sözkonusu değil” derken CHP İlçe Başkanı Turna’da “Muharrem Bey’in konuşmasının bizimle bir ilgisi yok. Bize göre yanlış” açıklaması yaptı.

Yaklaşık 20 gündür Karamürsel ve Kocaeli gündemini meşgul eden ve İlçemizin Yalova’ya bağlanması konusunda iktidar ve ana muhalefet partilerinden ortak tavır geldi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tarafından dile getirilen, Yalova’nın büyümesi adına Karamürsel, Drhangazi ve İznik’in Yalova’ya bağlanması konusu ilçede kabul görmüyor. Geçen zaman daima aleyhine işleyen ve günden güne küçülen Karamürsel’de halk bu fikre hiç de sıcak bakmıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından AKP ve CHP İlçe Başkanları konu ile ilgili açıklamalar yaptılar. Muhabirimizin sorusu üzerine görüşlerini bildiren CHP İlçe Örgütü Başkanı Necati Turna “Muharrem Bey’in böyle bir konuşması olmuştur. O kendi bölgesinin menfaatleri için çalışıyor. Ancak açıklamanın bizimle ilgisi yok. Söyledikleri kendine göre doğru olabilir. Bize göre yanlıştır. Biz örgüt olarak toplanıp konuşur ona göre karar veririz. İlçenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız” şeklinde konuşurken Ak Parti İlçe Başkanı Zekai İren ise “Demokratik kurallar içinde herkes istediğini söyleyebilir. Ancak yaşadığımız ilçenin çıkarları bizim için çok önemlidir. Büyükşehir kanununun çıkması ile birlikte İlçemizin imkanları artmış, yatırımlar gelmeye başlamıştır. Karamürsel’in Yalova’ya bağlanması sözkonusu değildir. Ancak ilerleyen süreçte Kaytazdere ve Tokmak için yaptığımız çalışmaların sonucunu alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 12:34:09
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 11:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?