19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

..:: Bombanın üzerinde bir başkan ::..

 

 Türkiye’de her başkanın “Çevre, ulaşım, terör, işsizlik” gibi sorunları varken, onun daha da büyük bir sorunu, deprem zamanında Marmara Bölgesi’ni tehdit edecek kadar dev bir tehlike olan TÜPRAŞ gibi bir derdi var. İşte Pehlivan ile söyleşimiz;

- Öncelikle sizi kutluyoruz. Bize siyasi geçmişinizi anlatır mısınız?
- Daha önce TÜPRAŞ’ta çalışıyor olmam nedeniyle, uzun süre siyasetten uzak kaldım. Sadece şunu söyleyebilirim. Muhafazakar bir düşünce sisteminden geliyorum. Çok aşırı uçlarda olmadım. Aşırı uç düşüncelerin Türkiye’ye zarar verdiğine hep inandım. AKP kurulur kurulmaz da hemen kayıt oldum. Siyasetin odağında değil, kenarında köşesindeydim. Bu yüzden aktif olamadım. Ama adaylık sürecinden beri aktif olarak AKP saflarındayım. Şu anda ise siyasi kimliğim bir kenara, halkım için hizmete hazırlanmış bir Belediye Başkanı’yım. Açıkcası yaşım itibariyle de çok eskiye dayanan siyasi bir geçmişim yok.

İlimtepe büyük sorun
- Zorlu bir seçim döneminden sonra yarışı kazandınız. Propaganda çalışmaları sırasında size gelen en önemli sorunlar nelerdi?
- En çok karşılaştığımız sorun İlimtepe sorunu oldu. Burada ev sahibi olanlar, üye olup ayrılanlar, üye olanlarla komşu olanlar mağdur durumda kalmışlardır. Bu büyük bir sorundur. Bu sorunun çözülmesi iç barışın sağlanması anlamına gelecektir. Körfez’in yolları çok bozuk. Hava kirliğinin giderilmesi anlamında herhangi bir adım atılmamış. Sahillerin artması yerine mevcut olanlar da tamamen harabe haline gelmiş. Ailelerin sahil kenarına bırakıp gidip eğlenmeyi, yürüyecek durumu bile kalmamış. Ulaşım sorunu gerçekten çok büyük. Halk 95 Evler’e kadar 750 bin liraya gelirken, bir adım öteye 1 milyon 250 bin, 1 milyon 500 bin liraya geliyor. Bu adaletsizlik tabii ki. Bu şikayetleri gördük. Belediyecilik anlamında büyük eksikler gözlemledik. Bir de şunu gördüm, ilçemizde bir Körfezlilik bilinci yok. Körfezlilik ruhu yok. İlçemizi dışarıya taşıyacak bir unsurumuz yok. Körfezlilik bilincini oturtacak bir sosyal projemiz olacak. Bu çok önemli bir sorundur. Körfez sadece bacası tüten sanayii temsil eden bir ilçe değildir.

Güvenlik şeridi oluşturulacak
- Tamamen bir sanayi kenti görünümünde Körfez... Bunun da tehlikeleri var. Bu konuda nasıl önlemler düşünüyorsunuz?
- Yıllardır TÜPRAŞ’ta çalışıyorum ve sanayimizin durumunu iyi biliyorum. Deprem zamanı bir TÜPRAŞ olayı yaşadık, ardından Akçagaz olayı... Bunlar tabii ki halkımızın güvenini azalttı. Çevrede yaşayan halkımızın korkularını en iyi bilenlerden biriyim. Bunun için hazırlanan bir güvenlik şeridi projesini destekliyoruz. 33 milyon dolara mal olacak bu projeye göre, halkımızın TÜPRAŞ ve çevre kuruluşları ile ilişkisi kesilecek. Yerleşim birimleri arasında bir güvenlik şeridi oluşturulacak. Bu acilen çözülmesi gereken bir olay. Bunun için halkımızdan da destek bekliyoruz. Birimizin güvenliği ve sağlığı hepimizin güvenliği ve sağlığı olmalıdır. Çevre kuruluşlardan da bu anlamda destekler alacağız. Genç bir başkanım ve kendime güveniyorum. Dinamizmime güveniyorum. Halkımız bize bu yönde destek verdi, oy verdi, güvendi ve başa getirdi. Çalışmayacaksak burada ne işimiz olabilir.

Belediye iş bulma kurumu değil
- Diğer belediye başkanlarımızın olduğu gibi sizin de bir işçi çıkarma sorunu olacağından şüpheliyiz... Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
- Namuslu çalışan kimsenin ekmeğiyle oynamam ve oynatmam. Ama bankamatik memurları dediğimiz insanlarla da mücadelem sonuna kadar sürecektir. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Çalışmayan insana nasıl maaş veririz. Belediyeler iş kapısı değil, iş ve işçi bulma kurumu değil, hizmet kurumlarıdır. Profesyonel yöneticilik yapılmadığı için bugünlere gelinmiştir. Ben işletme fakültesi mezunuyum. Yöneticilik vasfımı ön plana çıkaracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Belediyenin gerçekten beklediğim çok büyük sürprizlerle dolu bir devri olmadı. Borçlar bildiğimiz borçlar. Hep yanlış yönetimlerin sonucu oluşan eski borçlar. Bunların acilen çözümlenmesi gerekiyor. İyi bir yöneticilik anlayışıyla bu borçlar olmaz. Kesinlikle eski yönetimleri töhmet altında bırakacak bir yapım yoktur. Sadece sistemi eleştiriyorum. Artık sistemli çalışma dönemi başlayacaktır.
Enerji Organize Sanayi Bölgesi
- Projelerinizden biraz daha söz eder misiniz?
- Bir “Enerji Organize Sanayi Bölgesi” kurulması gündemde. Bu çok çok önemli bir projedir. İlçemiz bu projeyle Türkiye çapında yine en son saflarda yerini alabilecektir. Enerji sektörü burada buluşacaktır. Gelecek enerjinindir. Tabii bu arada yeşillendirme projelerimiz vardır. Çocuklarımız oynayacağı parklarımız artacaktır. Oyun alanlarımız, sportif tesislerimiz artacaktır. Çarpık kentleşme malum. İlçenin bir bölümü düzenliyken. Bir adım ötede bambaşka bir kentleşme görüyorsunuz. “Burası Körfez de, ya burası neresi?” diye şaşa kalıyorsunuz.

Yaşam tarzımız değişmez
- Fazla ilgiden bunalmıyor musunuz? Çalışmaya başlayabildiniz mi?
- Kesinlikle şikayetçi değilim. Herkes kutlamak için makama geliyor. Kimse ültimas beklemiyor. Kimse bizi iş bulalım diye göreve getirmedi. Bu çok güzel bir duygu. İnsanlarımız başkanlık heyecanını bizimle paylaşmak istiyor. Bu çok hoş. Gelen bütün tebrikleri özenle kabul ediyoruz. Tabii yapılacak çok işimiz var. Yine bu insanlarımız için hizmet etmek adına 24 saat çalışmamız gerekiyor. Bundan da gocunmuyorum. Biz buna hazırlıklı olarak göreve talip olduk. Halk da bize inanıp göreve getirdi.

- Şimdi belediye başkanısınız. Yaşam tarzınızda bir değişiklik olur mu? Yüksek tempo ailenizi etkiler mi?
- Etkilememesi için çalışıyorum Ailem de tabii ki çok önemli. Bunları dengelemeye uğraşıyorum. Yaşam tarzımız ise kesinlikle değişmez. Bence iyi bir belediye başkanı, iyi bir aile babası olmalıdır. Bu ilçede bana göre büyük bir ailedir. Yaşım belki genç, ama hayat tecrübesi ile yoğruldum. Bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Öyle şaşalı bir yaşam tarzımız olmaz. Makam araçlarını kaldırdım. Bir tane bana yeter. O da ekonomik olanı.

 


Röportaj: Hakan YAĞCIOĞLU  Kocaeli Gazetesi

ajansexpress-körfez
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2004 Cuma 14:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?