19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Gürsu: AKP hükümeti ihanet içerisindedir

TÜPRAŞ'ın 1.3 milyar dolar karşılığında Efremov-Kautschuk-Zorlu Grubuna verilmesinin büyük bir hata olacağını belirten MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, "TÜPRAŞ'ın 2003 yılı net karı 400 trilyon lira. Türkiye için stratejik öneme sahip bu dev Şirketin yüzde 65'inin 3-4 yıllık net karı karşılığında satılması ihanet değildir de nedir?

 Borsa değeri 2.4 milyar dolar, sigorta değeri ise 4.4 milyar dolar olan TÜPRAŞ'ın peşkeş çekilmesinin önüne mutlaka geçilmelidir" dedi. İlçede çalışan kesim oranının her geçen gün azaldığına dikkat çeken Zeki Gürsu, "Yarımca Porselen, Hereke Sümerbank ve Petkim özelleştirilmeleri nedeniyle bir çok vatandaşımız işsiz kalmıştır.

Depremde kapanan işyerleri de işsizsik sayısının artmasına neden olmuştur. Şimdi TÜPRAŞ'da özelleştiriliyor. Bu da yeni işsizler demektir. Türkiye'de yapılan özelleştirmelerin sonucu ortadadır. Ülkemiz için hayati önem taşıyan her şeyi satmaya kalkışan zihniyete dur denmelidir. iç ve dış politikada tutarsızlıklar içerisinde olan AKP'nin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ne acıdır ki uçuruma doğru giden ülkemizdeki bu olumsuz gelişmelere toplumun büyük kesimi seyirci kalmaktadır. TÜPRAŞ işçisine her türlü desteği vereceğiz. Toplumun her kesimini de TÜPRAŞ işçisinin mücadelesine destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Cemal AÇIKGÖZ - KÖRFEZ
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2004 Perşembe 13:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?