19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Körfez’de aday adayı bolluğu

Siyasi partilerin Körfez’e ilgisi büyük. Bu ilçede geçen dönem yapılan seçimlerde başkan seçilen MHP’li Erhan Yenilmez tekrar aday olurken AKP, 11 aday adayı arasından seçim yapacak

1999 sonuçları
18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Körfez Belediye Başkanlığı seçimini MHP adayı Erhan Yenilmez, 43 bin 674 oyun 10 bin 672’sini alarak kazanmıştı. İkinci gelen FP adayı Nuri Tabanlı, 9 bin 553 almıştı. Diğer adaylardan DYP’li Mahmut Işık, 8 bin 4 oyla üçüncü, CHP’li Fahrettin Fırat 6 bin 370 oyla dördüncü, DSP’li Vezir Ekinci 5 bin 70 oyla beşinci, ANAP’lı Ferit Kır ise 2 bin 335 oyla altıncı oldu. Körfez`de seçime katılan diğer partilerden HADEP 907, BBP 340, ÖDP 173, EMEP 98, MP 82, İP ve SİP 35’er oy aldı.

AKP’de rekor başvuru
MHP’den Erhan Yenilmez, CHP’den Fahrettin Fırat, AKP’den Nuri Tabanlı, 28 Mart’ta yapılacak seçimler için aday gösterilirse, 18 Nisan 1999’da olduğu gibi bir kez daha yarışma imkanı bulacaklar. Bu ilçede AKP, 11 aday adayı ile en çok taliplisi bulanan partiler arasında ilk sırada yer alıyor. Cengiz Tilki, Ebubekir Yağız, Mehmet İncir, Metin Aktürk, Muhammet Saraç, Nazmi Akın, Nuri Tabanlı, Öznur Gökkaya, Selahattin Kökçam, Şeker Koç, Yunus Pehlivan iktidar partisinden aday adayı olma hakkını kazandı. Aday adayı sayısının çok olması nedeniyle aday belirlemesinin yapılacağı temayül yoklamasının 28 Mart’ta yapılacak seçimler kadar heyecanlı ve çekişmeli geçmesi bekleniyor.

 

Yenilmez tekrar aday
Bu ilçede MHP, 18 Nisan 1999 tarihindeki yerel seçimlerde başkan seçilen Erhan Yenilmez’i tekrar aday gösteriyor. MHP’de Erhan Yenilmez dışında başka aday adayı yok. ``Partinin kalesi`` olarak görülen Körfez`de MHP teşkilatı seçimi garanti görürken, muhalefet partileri ve Körfezli seçmenler, başkan Yenilmez’in özellikle İlimtepe Konutları nedeniyle çok yıprandığını belirtiyor.

DYP’de Fevzi Canbaz
28 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere, MHP adayı başkan Erhan Yenilmez’in dışında DYP ve AKP de iddialı hazırlanıyor. DYP ve AKP adayları başkanlığı MHP’li Yenilmez’den almak için yoğun çaba harcıyorlar. AKP seçimde iktidar olmanın imkanlarını kullanırken, DYP seçime İl Genel Meclisi`ndeki yüksek performansıyla göz golduran Fevzi Canbaz ile girmeyi planlıyor.

CHP kararsız
CHP ise başkanlığa diğer partilerin aksine başka partilerden aday olan isimlerle hazırlanıyor. Önce uzun süre ANAP`lı eski belediye başkanı Azmi Akyol’un peşinden koşan CHP yöneticileri, şu ana kadar olumlu bir cevap almış değil. 18 Nisan 1999 seçimlerinde partinin başkan adayı olan, ancak seçimi kaybeden Fahrettin Fırat tekrar aday olmak istiyor. Geçen dönem DYP’nin adayı olan Mahmut Işık`ın adı aday adayları arasında geçiyor. Cavit Dağdeviren de CHP’den aday adayı olması beklenen isimler arasında.

Diğer adaylar
Körfez`de SHP`nin adayı bir bayan. Mimar Sinan Mahallesi`nin muhtarlığını yapan Türkan Ersoy, bu partiden Körfez Belediye Başkanlığı`na aday adayı olduğunu bir süre önce açıkladı. YTP ile ittifak yapan SHP, mevcut yönetime eleştiriler getirerek puan kazanmaya çalışıyor. ANAP henüz bir aday bulamazken, DSP`nin adayı şimdiden belli: Ali Demiryürek. Parti yöneticileri Demiryürek`in adaylığını 17 Ocak Cumartesi günü saat 14.30`da kamuoyuna duyuracak. Eski ilçe başkanlarından olan Ali Demiryürek, kimya mühendisi ve Petkim`den emekli. SP`nin adayı ise İsmail Baran. Eski ilçe başkanı olan Baran, ilçede bulunan Baran Giyim`in sahiplerinden

Cemal AÇIKGÖZ - KÖRFEZ
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 17:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?