6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

"14 adet yangın gözetleme kulesi var"

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, orman yangınlarına erken müdahalede, yangın gözetleme kulelerinin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
 
Orman Bölge Müdürü Yıldız, gözetleme kulelerinde 24 saat görev yapan bekçilerle yangınlara karşı ormanların gece-gündüz gözetlendiğini kaydetti. Bin 630 rakımlı Kartepe yangın gözetleme kulesine çıkan Yıldız, "Orman yangınlarındaki ana prensip erken müdahaledir. Erken müdahale için ilk şart yangının görülmesi ise ikinci ve önemli olanı da yangın haberini müdahale edecek birimlere ulaştırmaktır. Bu itibarla haberleşme, müdahalenin etkin olmasında önemli rol oynar. Yangın haberleşmesi yangın gözetleme kulelerinde bulunan telsiz röleleriyle orman işletme müdürlüklerinin her biriminde, tüm araç ve arazözlerde bulunan telsizler aracılığıyla yapılmaktadır. Yangın devam ederken hem yangın kriz merkeziyle hem de ihtiyaçlar konusunda kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla yoğun bir haberleşme olmaktadır" dedi.
 
Yıldız, 1. derecede yangına hassas bölgeler arasında olan Sakarya'da, 14 adet yangın gözetleme kulesi bulunduğunu sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 17:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?