6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

14 ölümlü kazada şoföre 10 yıl hapis

TEM otoyolunun Sakarya-Düzce il sınırı yakınlarında, otobüste 14 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili davada, otobüs sürücüsü 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasında, tutuklu yargılanan otobüs şoförü Cemil Coşkun ile tutuksuz yargılanan muavin Ali Coşkun, sanık avukatları ve kazada yaralanan Şehriban Alış'ın avukatı Serdar Yılmaz hazır bulundu. Sanık avukatı İsmail Gürses, kazanın bir patlama sesinin ardından meydana geldiğini, bunun da lastiğin patlamasından kaynaklandığını öne sürdü.

Gürses, şoför ve muavinin ellerinden geleni yaptıklarını, ancak aracın bariyerlere sürtünmesinden kaynaklanan kıvılcımın yakıt tankını tutuşturmasının yangına neden olduğunu iddia etti.

Ölümlerin trafik kazasından mı yoksa yangından mı kaynaklandığının araştırılmasını isteyen Gürses, “Şu anda hiçbir şikayetçi yoktur. Yaralılar ve ölenlerin maddi ve manevi zararları karşılanmıştır, ancak kazada yaralananlardan Şehriban Alış, sanıklardan 20 bin YTL para istemiştir. Parayı alamadıkları için şikayetlerine devam ettiler” dedi.
Otobüste ölümlerin meydana geldiği orta kapının yükten değil teknik bir arızadan dolayı açılmadığını bildiren Gürses, şunları söyledi:

“Orta kapı dışarı doğru açılan bir kapıdır. Yükler iç taraftadır. Bu nedenle böyle bir durum söz konusu değildir. Olay sürücü hatasından değil teknik bir hatadan dolayı meydana gelmiştir. Cemil Coşkun'un tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyorum.”

Tutuklu sanık Cemil Coşkun ise olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, otobüs şoförü Cemil Coşkun'u, “birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan, 10 yıl hapis cezasına çarptırdı, muavin Ali Coşkun'un ise beraatine karar verdi.

TEM otoyolunda, 6 Eylül 2005 tarihinde meydana gelen kazada, 14 kişi yanarak ölmüştü.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?