6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

"Planlı kentler kurulmalı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, "Büyükşehirleri korumak için planlı kentler kurulmalı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, İstanbul Ticaret Odası'nda işadamlarıyla buluşarak sorunlarını ve belediyeden beklentilerini dinlendi. Türkiye'de önümüzdeki 20 yılda 20-25 milyon insanın kırsal bölgeden kente geleceğini belirten Pektaş, "Büyükşehirleri bundan korumak için benim çözümüm, ortalama 200 bin nüfuslu 100 tane planlı şehir kurmak. Ayrıca, İstanbul'dan Kars'a ve Van'a kadar raylı sistem ve otoban kurulmalı. Bunu geliştirmediğimiz taktirde ne İstanbul'u, ne Ankara'yı ne İzmir'i, ne Antalya'yı, hiçbirini çözemeyiz" dedi.
 
Edirnekapı-Sultançiftliği Tramvay Hattı için Gaziosmanpaşalılar'dan özür dileyen Pektaş, "İstanbul'da en çok özür dileyeceğimiz insanlar onlar. Çok iyi niyetle başlatılmıştı. Ama projedeki değişiklikler dolayısıyla insanlara zaman kaybettirdiğimiz, ticaretlerini olumsuz yönde etkilediğimiz ve olumsuzluklara sebep olduğumuz için Gaziosmanpaşalılardan özür diliyoruz. Bir an evvel bitirmek için gayret ediyoruz. Önümüzdeki yıl Mart- Haziran arasında bitirmeyi hedefliyoruz. 0-5 kilometreyi açacağız yakında, altyapı işlemlerinin bitmesini bekliyoruz ve ücretsiz olarak başlatacağız" diye konuştu.
 
Mesut Pektaş, okulların açılması dolayısıyla alınan önlemler arasında ilk kez İstanbul'da havadan trafik kontrolü yapıldığını ve bu yöntemin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Pektaş, pazartesi ve cuma günleri trafiğin en yoğun olduğu saatlerde havadan trafik kontrolü yaparak, trafiğin yönlendirilmesine katkı yapılacağını açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 18:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?