6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Adapazarı Taşkısığı Kışlası'nda patlama!

Adapazarı Poyrazlar köyü yakınındaki Taşkısığı'nda bulunan askeri gazinoda patlama meydana geldi. 

Adapazarı’nda 15'inci Tümen Komutanlığı’na bağlı 1'inci Piyade Tugayı’nın Taşkısığı Kışlası’nda saat 17.00 sıralarında patlama meydana geldi. Yasak bölgeye tel örgülerden hayvan otlatmaya giren 3 kişinin buldukları bir mühimmatı kurcalamaları sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Saat 17.00 sıralarında, hemen yakınında Enka Holding’e ait Doğalgaz Çevrim Santları’nın da bulunduğu 15'inci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 1'inci Tümen Komutanlığı’nın Taşkısığı kışlasında patlama meydana geldi. 

Patlamanın önce Enka Doğalgaz Çevrim Santralı’nda meydana geldiği ihbarları alındı. Ancak burada böyle bir patlamanın meydana gelmediği anlaşıldı. Bir süre sonra ise, 112 Acil Servis’ten ambulanslar Taşkısığı Kışlası’na gidince patlamanın burada meydana geldiği anlaşıldı.

Daha sonra yapılan açıklamada, Taşkısığı Kışlası’na ait yasak bölgeye hayvan otlatmaya giren 3 kişinin, arazide buldukları bir mühimmatı kurcalamaları sonucu patlama meydana geldiği ve 3 kişiden birinin öldüğü, 2'sinin ise yaralandığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak askeri yetkililer ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturmaya devam ediyor.






Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 17:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?