6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başkan'dan kurban denetimi

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Belediye Başkanı Tuncay Aydın, zabıta memurları ile birlikte ilçede kurulan kurban pazarında denetim yaptı.

Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçede kurulan hayvan pazarında denetime çıktı. Beraberindeki zabıta memurları ile birlikte pazarda denetime küçükbaş hayvanlardan başlayan Başkan Aydın hayvanları tek tek inceledi.

Hayvan sahiplerinin menşei belgelerini de kontrol eden Başkan Aydın, daha sonra büyükbaş hayvanları denetimden geçirdi. Büyükbaş hayvanları dişlerinden ayaklarına kadar inceleyen başkan, hayvan sahiplerinin menşei kağıtlarını da kontrol etti. Kontroller sonunda bir açıklama yapan Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, pazaryerinde menşei kağıdı olmadan kaçak hayvan girişine ve satışına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Aydın, vatandaşları kurban alırken dikkat edecekleri hususlar konusunda uyarırken, Doğu ve Güneydoğu illerinden bölgeye getirilen hayvanlarla ilgili vatandaşları kuş gribine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Başkan Aydın, "Bölgemizde kurulan pazar yerinde kaçak hayvan giriş ve çıkışına müsaade etmiyoruz. Tüm giren ve çıkan hayvanların menşei kağıtlarını tek tek kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımız doğu ve güneydoğu illerinden gelen hayvanlarla ilgili olarak kuş gribine karşı dikkatli olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 16:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?