3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bekaroğlu'ndan Yenikent camilerinde inceleme

Diyanet İşleri Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Adapazarı Yeni Yerleşim Bölgesi'nde yapımı devam cami inşaatlarıyla, geçici mescitleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bekeroğlu, 17 Ağustos Camii'ni çok beğendiğini söyledi.

Diyanet İşleri Din Hizmetleri Daire Başkanı Bekaroğlu, Adapazarı'nda ilk olarak 17 Ağustos depreminde yıkılan ve önceki gün temeli atılan Tarihi Tozlu Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Sakarya Müftülüğü Personel Şube Müdürü Mustafa Gürsoy ile birlikte Yeni Yerleşim Bölgesi Karaman ve Camili Mahalleleri'nde yapımı devam eden 4 cami ve 6 geçici mescidi gezen Bekaroğlu, Yeni Yerleşim Bölgesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yunus Özçelik'ten bilgi aldı.

Karaman'da halen yapımı devam eden 17 Ağustos Camii'nin dini tesis olmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Bekaroğlu, caminin iç tezyinatını gerçekleştiren nakkaş Enver Boz'un meslektaş kızı Engül Boz tarafından yapılan kubbe işlemelerini çok beğendiğini dile getirdi.

17 Ağustos Camii altındaki konferans salonunu da gezen Bekaroğlu, buranın sosyal anlamda önemli bir yer olduğunu ifade ederek, "Camiler sadece namaz kılma yerleri değildir. Camiler, namaz kılma dışında dini konularda sosyal hizmet verme alanlarıdır. Cami derneği, buranın konferans salonunu da, vatandaşlara düğünlerini yaptırarak, dini filmler ve tiyatrolar izleterek, camiye gelir getirebilir. Burası bu bölge için önemli bir yerdir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 22:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?