3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bölge valileri Sakarya'da toplandı

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce Valileri, belediye başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları Sakarya'da bir araya gelerek ortak sorunların giderilmesi ve ortak projeler üretilmesi konusunda işbirliği yapılması konusunu görüştü.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Öztürk'ün ev sahipliği yaptığı toplantı Tuna Tan Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Valisi Ertal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, Bolu Valisi Ali Serindağ, Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ahmet Yamaner, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük katıldı.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, toplantının açılış konuşmasında bölgesel değerlendirmelerin çok önemli olduğunu belirterek, birçok konuda ortak proje hazırlayabileceklerini kaydetti. Okutan, benzer sorunlarla ilgili de ortak çözüm yolları bulunabileceğini anlatarak bu toplantıyı bu yönüyle önemsediğini kaydetti. Toplantıda kültür-sanat, tarım, bayındırlık ve çevre sorunları görüşüldü.

İpekyolu Destinasyonu, kültürel mirasın korunması ve rehabilite edilmesi ile turizmde ortak projelerin görüşüldüğü toplantıda Bozöyük-Adapazarı dubye yolu, D-100 Karayolu'nun iyileştirilmesi ve duble yol çalışması, Hızlı Tren Projesi, İstanbul çıkışlı Kefken, Karasu, Akçakoca deniz otobüsü seferleri düzenlenmesi konuları ele alındı. Süs bitkiciliği, Sakarya Nehri Ulaşım Projesi'nin gündeme geldiği toplantıda ayrıca deprem sonrası yeniden yapılanma, yeni yerleşim alanları, prefabrike konutlar da tartışıldı. Çevre sorunları konusunda ise içme suyu kaynaklarının korunması, evsel atıkların değerlendirilmesi, sanayiden kaynaklanan çevre kirliliği üzerinde duruldu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 22:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?