3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Damızlıkçılar sigortalandı

Sakarya Süt Sığırları ve Damızlık Yetiştiricileri Birliği tarafından, Türkiye'de ilk defa üreticiler iş kazalarına karşı sigortalandı.

Sakarya Süt Sığırları Damızlık Yetiştiricileri Birliği tarafından, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. Hayvanların neden olduğu yaralama ve zaman zaman ölümle sonuçlanan kazalarda, üyelerin mağduriyetleri düşünülerek, hayvan yetiştiricileri kazalara karşı sigortalandı. Birliğe bağlı toplam 420 üye, 2 trilyon 420 milyar liraya, 1 yıllığına iş kazalarına karşı sigorta yapıldı.

Üreticilerin ahırlarını ziyaret eden Sakarya Damızlık Süt Sığırları Birlik Başkanı Hakan Candemir ve Güven Sigorta Sakarya Bölge Acentesi yetkilisi Cüneyt Demir, ilk kaza sigortasını yetiştirici Erdem Özbek ile yaptı. Birlik Başkanı Hakan Candemir, poliçeyi yetiştirici Erdem Özbek'e verirken yaptığı konuşmada, yetiştiricilerin sık sık hayvanlardan doğan iş kazaları sırasında yaralandığını, bazen olayların ölümle sonuçlandığını söyledi.

Candemir, bu olaylarda yetiştiricilerin mağdur duruma düşmesini önlemek için yetiştiricileri sigortaladıklarını belirterek, "Birlik olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek üyelerimizin sık sık maruz kaldığı hayvanlardan doğan kazalarda mağdur duruma düşmelerini önlemek için toplam 420 üyemizi 1 yıllığına 2 trilyon 420 milyara sigortalattık. Meydana gelen kazalar sonucunda yaralanmada 10 milyar, ölüm anında ise 20 milyar lira tazminat ödenecek" dedi.

Güven Sigorta Sakarya Bölge Acentesi yetkilisi Cüneyt Demir de, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyleyerek, tüm yetiştiricilerin kendilerini sigorta yaptırması gerektiğini söyledi. İlk defa sigortalanan birlik üyesi yetiştirici Erdem Özbek ise, birlik başkanı Hakan Candemir'e teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 15:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?