6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Dilencinin 40 dönüm arazisi var

Adapazarı'nda zabıta ekiplerinin yakaladığı dilencinin üzerinde, 40 dönüm tapulu arazisi ve banka hesabında bin 900 YTL'si olduğunu gösteren belgeler çıktı.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin kent merkezinde dilencilere yönelik düzenlediği operasyonda 6'sı çocuk 12 dilenci yakalandı.

Görevlilere kendilerini bırakmaları için dil döken dilenciler, başarılı olamayınca zabıta aracına binmek istemeyerek zorluk çıkardılar.

Polis ekiplerinin yardımıyla Serdivan'daki zabıta karakoluna götürülen dilencilerin üzerleri arandı. Dilencilerden İsmail Çelebi'nin (73) üst aramasında, kendi üzerine olan 40 dönüm arazinin tapusunun fotokopisi ile bin 900 YTL'lik banka hesap cüzdanı çıktı.

Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, arazilerini satamadığını ve çocuklarının da kendisine para vermediğini söyledi.
Çelebi, “40 dönüm tarla var, ama çiftçilik para etmiyor. Çocuklarım da bana para vermiyor. Ben de dilenmeyi tercih ediyorum. Dün de yakalandım, bugün de. Zabıtalar paralarımı alıyor” dedi.

Harçlığını çıkarmak için dilendiğini söyleyen Çelebi, parasını hırsızlardan korumak için bankaya yatırdığını kaydetti.
Haklarında tutanak tutularak 54'er YTL para cezası uygulanan dilenciler serbest bırakıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat şişe IP: 85.98.245.xxx Tarih : 4.10.2006 19:07:59
ndense arkdaş bu şekilde kime sadakat verecegmizi şaşırdık dilenciye versek verdigimiz parayı begenmez neden mi verdigimiz para ona b ir ekem parası degilde bir ev parası vermemi istiyor ada6ta neyes bu haberri okuduktan soınra bidaha dilencilre para malesef degil para slm vermek yasak artık