6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İşgalden kurtuluşun 85. yıldönümü kutlandı

İşgalden kurtuluşun 85. yıldönümü kutlandıAdapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı. 

Tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törende Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz askeri araç üzerinde halkın kurtuluş gününü kutladı. 

Piyade Yüzbaşı Tacettin Tınaz, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. 

Adapazarı Merkez Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli ise, atalarımızın kanı ve canıyla kurtardığı Adapazarı'nın daha ileriye gitmesi bakımından çok çalışılması ve gelecek nesle güzel bir şehir bırakılmasının her kesim tarafından görev kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu öğrencisi Şule Acar'ın okuduğu "Sakarya Türküsü" ise törene katılanları duygulandırdı. Tören, muharip gaziler, spor okulları ve askeri geçit resmiyle sona erdi. 
İşgalden kurtuluşun 85. yıldönümü kutlandıAdapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen törenler, 2 gün boyunca sürecek. İşgalden kurtuluşun 85. yıldönümü kutlandı
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 17:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?