3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Işıklandırılmış saksı çiçekleri

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezindeki kavşak ve bulvarlara, ışıklandırılmış saksı çiçekleri konuldu.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, şehrin muhtelif yerlerine ışıklı saksı çiçeklikleri yerleştirildi. Modern şehirlerde çevre, peyzaj ve şehir mobilyalarının önem kazandığını ve görsel güzelliklere değer kattığını belirten Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kavşak ve bulvarlara konulan 24 adet ışıklı askılı çiçekliğin vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyledi.

Işıklı saksılar, SSK Kavşağı, Yenicami Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Orhan Camii önü, Yazlık Kavşağı, Bosna Caddesi, Dörtyol, Atatürk Sanayi Kavşağı, Kuzey Terminali Kavşağı, Küpçüler Kavşağı, Fen Lisesi Kavşağı, Karaağaç Bulvarı, TÜVASAŞ Kavşağı, Yeni Karasu Yolu Kavşağı ve TEK Dörtyol girişine konuldu.

Erenler-Dörtyol ve Maltepe-Dörtyol arasında oluşturulan 5 bin 606 metrekarelik yeşil alana ise 138 adet top akasya, 44 adet mazı, 178 adet karayemiş, 25 adet oya dikimi yapıldığını belirten ekipler, yeşillendirme çalışmalarının süreceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:08:43
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?