3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Korsan CD'ler ekonomiye geri kazandırılıyor

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, toplanan 27 bin 394 adet korsan CD'yi doğa geri dönüşüm şirketine verdi.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sanat ve sanatçıya verilen desteğin göstergesi olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 81. maddesi gereği gerçekleştirdiği kontrollerde ele geçirilen 27 bin 394 adet CD yi ekonomiye kazandırdı.

Musiki ve Sinema eserlerinin çoğaltılmış nüshalarının izinli ve bandrollü olma zorunluluğu kapsamında ticaretini ve satışını yapan şahısların işyerlerinde Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Sakarya Valiliği'nin talimatları ile oluşturulan Bandrol Denetleme Komisyonu'nun denetimlerinde tutanakla teslim alınan 27 bin 394 adet CD Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü depolarından alınarak Exitcom Doğa Elektronik Geri Dönüşüm Merkezine teslim edildi.

Çeşitli yollarla imha edilen CD'ler kırılma esnasında çıkan kimyasal tozların ve malzemenin toprağa ve doğaya karışmasını engellemek amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı onayıyla Kocaeli İlindeki Exitcom Doğa Geri Dönüşüm Şirketine tutanak ile teslim edildi.

Şirket, CD ve her türlü elektronik parça ve malzemeyi imha yerine, doğaya karışmadan makinelerde işleyip hammadde haline getirerek geri dönüşümünü sağlıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 23:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?