3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kuş gribi pazar kapattı

Kuş gribi hastalığı tehlikesi nedeniyle Adapazarı Merkez Belediyesi ekipleri, kuş pazarına baskın yaptı. Yapılan kontroller sonrasında, satışa sunulan hiçbir güvercinin satış belgesinin bulunmadığı belirlendi.

Manyas'ta ortaya çıkan kuş gribi hastalığı nedeniyle, Adapazarı'nda da denetimler sıklaştırıldı. Eski Kandıra Caddesi üzerinde her pazar günü kurulan kuş pazarı, Adapazarı Merkez Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Kuş satıcılarının tezgah açmasına izin vermeyen zabıta ekipleri, ayrıca satılacak kuşların belgelerini de kontrol etti. Kontrollerde hiçbir kuşun belgesinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Kuş satıcıları, zabıtanın izin vermemesi üzerine tezgahlarını açamadan pazardan ayrılırken, kuş satıcısı Niyazi Avcı, pazarda satılan kuşlardan hiçbirinde bu hastalığın bulunmadığını söyleyerek, "Biz hastalık için önlem aldık. Kuş gribi hastalığı bizim kuşlarımızda yok" dedi. Ancak ekiplerin yaptığı araştırmada, kuşların hiçbirinin satış belgesinin bulunmadığı görüldü.
Adapazarı Merkez Belediyesi Zabıta Müdürü Recep Gülsoy, kuş gribi konusunda uyarılarda bulunarak, "Açıkta kanatlı hayvan satışı yasaklandı. Bu nedenle de yasak kalkıncaya kadar, kuş pazarının kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 10:15:20
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 00:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naim polat IP: 88.247.62.xxx Tarih : 14.12.2008 09:28:41

ya ne kuş gribi ben kuş gribi var diye inanmıyom haberde cıktı ben hla kuşla ugrasıyom adama yazık degil bırakın satsın adam çok fakir güvercin satarak para kazanıyoo