6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Orman Müdürlüğü'nden kene uyarısı

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, piknikçileri kene ısırmalarına karşı uyardı. 

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada, yurdun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve ölümle sonuçlanan kene ısırmalarına karşı ormanlarda piknik yapan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yıldız, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı olarak bilinen ve son 2 yılda 34 kişinin hayatına mal olan kene ısırma vakalarının sürüdüğünü belirterek, "Önceleri kırsal kesimlerde halk sağlığını tehdit eden keneler, şimdi bölge farkı gözetmeksizin hızla yayılıyor. İç Anadolu Bölgesi'nden yola çıkan katil keneler, Batı illerini hedef almaya başladı. Özellikle hafta sonu piknik yapan aileler çok dikkatli olsun" dedi. 

Kene ısırması sonucu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle tedavi görenlerin çoğunun hafta sonu mesire yerlerinde piknik yapanlar olduğunu ifade eden Yıldız, "Vatandaşlarımız ormanlarda sere serpe oturup yatmamalı. Çalı, çırpı, su kenarı ve gür otların bulunduğu alanlara piknik veya başka amaçlı gitme durumunda, pantolon paçaları çorap içine sokulmalı, piknik yaptıktan sonra çok iyi bir şekilde elbiseler ve kilimler silkelenmeli" diye konuştu. 

Piknik ve doğa yürüyüşlerinin arttığı bu dönemde orman yangınlarına karşı da dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyaran Yıldız, "Vatandaşlarımızdan, sıcakların arttığı bugünlerde yasak ormanlık alanlara kesinlikle girmemelerini, piknik alanlarında da çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız orman yangını gördüklerinde, ormanda dumana rastladıklarında hiç vakit kaybetmeden lütfen Alo Yangın Hattı olan 177 numaralı telefona haber versin. 177 Alo Yangın Hattı'nı halkımız, 7 gün 24 saat her türlü cep telefonundan, ev telefonundan hiçbir ücret ödemeden arayabilir. Alo 177 servisindeki görevli arkadaşlarımız, yangın yerine en yakın işletmemizi veya merkezdeki yangınla mücadele ekibimizi en hızlı bir şekilde yönlendireceklerdir" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 17:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?