6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sakarya'da Trafik Haftası

Sakarya'da, Toyota Otomotiv Türkiye A.Ş. tarafından Trafik Haftası nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Toyota Genel Müdürü ve CEO'su Kazuhira Kobayashi, çocukların trafik ve yol güvenliği bilinciyle eğitilmesi gerektiğini söyledi. Kobayashi, Türkçe yaptığı konuşmada, trafik ve yol güvenliğinin öncelik sıralamasında en başta gelen konu olduğunu belirtti.

Her bir hayatın değerli olduğunu ifade eden Kobayashi, "Trafik güvenliği sürücünün duyarlılığıyla gerçekleşir. Sağlıklı ve duyarlı nesiller yetiştirmek için çok erken yaşlardan itibaren trafik ve yol güvenliği bilinciyle çocuklarımızı eğitmeliyiz. Bizim bu projeye başlama amacımız, çocukların trafik güvenliği bilincini geliştirmektir. 

İnanıyoruz ki, bu eğitimler gelecek nesillerin trafik güvenliğine duyarlılığını arttıracaktır" dedi. Törende bir konuşma yapan Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Türkiye'de son 5 yılda 2 milyon 700 bin trafik kazası meydana geldiğini hatırlatarak, bu kazalarda 18 bin 190 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 milyar YTL hasar meydana geldiğini kaydetti. 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, toplumun trafik kurallarına pek uymadığını söyleyerek, insanların sadece polisi gördüğü zaman kurallara uyma zorunluluğu hissettiğini belirtti. 

Törende, Trafik Haftası sebebiyle öğrencilerin hazırladığı çeşitli skeçler ve halk oyunu gösterileri sunuldu. Tören sonunda ise, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediye verildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 15:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?