6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sakarya'nın ciğerleri yanıyor

Sakarya'nın Taraklı İlçesi Hacıyakuplu Köyü yakınlarında çıkan orman yangını sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Taraklı İlçesi Hacıyakuplu Köyü Kozyağı Mahallesi'nde gündüz ormanlık alandan geçen enerji nakil hatlarının aşırı sıcaktan genleşerek ağaçları tutuşturmasıyla başlayan yangın kontrol altına alınamadı.

Yangına yerden itfaiye, orman, jandarma, köy hizmetleri, D.S.İ., sivil savunma ve belediyelere bağlı ekipler müdahale ederken havadan da yangın söndürme uçakları müdahale ediyor. Uçaklar bir biri ardına sörtiler yaparak yangını kontrol almaya çalışırken rüzgar ve yangının çıktığı alanın engebeli olması çalışmaların güçlükle yapılmasına neden oluyor.

Yetkililer de yangın bölgesine giderek bölgede söndürme çalışmalarını izledi. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken bölgede bulunan bir mahalle jandarma tarafından boşaltıldı.                                                                                 

Jandarma ekipleri alevlerin mahalleye sıçramaması için bölgede gerekli emniyet tedbirlerini aldı. Havanın kararmasıyla birlikte uçaklar söndürme çalışmalarına ara verirken, yerden dozerler ve makinalarla yangına müdahale ediliyor. Yetkililer angının kısa sürede büyüdüğünü yapılan çalışmalara rağmen bir türlü kontrol altına alınmadığını bildirdi.

Öte yandan yangın bölgesine giden bir itfaiye aracı bölgede bataklığa saplandı. Bataklıkta mahsur kalan araç kepçe yardımı ile kurtarılırken bölgeden geçmeye çalışan bir ambulansı da vatandaşlar devrilmekten son anda kurtardı. 10 saattir aralıksız söndürme çalışmaları devam ederken yangının kontrol altına alınmadığı bildirildi. 



.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 00:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?