3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Şehir Sakinleri'nden protesto

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle, "Şehir Sakinleri" isimli grup, Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda basın açıklaması yaparak bildiri dağıttı.

"Şehir Sakinleri" grubu, Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda toplanarak, depremin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, sorunların çözülmediğini ileri sürdü. 17 Ağustos depreminin 6. yıldönümü nedeniyle Atatürk Bulvarı'nda basın açıklaması okuyan grup, daha sonra hazırladıkları bildirileri vatandaşlara dağıttı.

"Şehir Sakinleri" grubunun yaptığı basın açıklamasında, "Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Hemşehriyiz; başka yerlerde doğsak da, şehrin sakiniyiz. Belki birbirimizi pek tanımıyoruz ama her gün yan yana yollarda yürüyor, aynı mekanları paylaşıyoruz. 17 Ağustos depremiyle hayatımızda açılan yaralar sarılamadı. Şehrimizin sorunları gün geçtikçe artıyor farkında mısınız? Ölenlerimiz unutuldu. Biz ise dertlerimizle baş başa kaldık. Şehir sakinleri olarak daha fazla bahane istemiyoruz. Yaşanabilir bir şehir mümkün. Bu inançla çözümün bir parçası olmak için harekete geçtik. Sesimize ses verin ve daha güzel bir şehir için bize katılın" denildi. Grup, daha sonra hazırladıkları bildiriyi vatandaşlara dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 22:54:07
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 01:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?