3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Valiye tazminat şoku

Sakarya Valisi Nuri Okutan, kütüphane müdürünü toplum önünde rencide ettiği ve kovduğu gerekçesiyle 5 milyar lira tazminata mahkum oldu. Edinilen bilgilere göre, 9 ay önce meydana gelen olayda, Sakarya Valisi Nuri Okutan, beraberinde vali yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte Adapazarı İlk Halk Kütüphanesi'nde denetim yaptığı sırada, yerde kitapları görünce olaya tepki göstermişti.

Kütüphane Müdürü Reşat Özçayır'a fırça atan Vali Okutan, daha sonra kütüphane müdürünü kovmuştu. Olayın ulusal TV'lerde ve gazetelerde yayınlanmasının ardından kütüphane Müdürü Reşat Özçayır Sapanca İlçesi'ne atanırken, Vali Okutan her toplantıda kütüphane müdüründen özür dilmeyi de ihmal etmedi.

Bu arada boş durmayan Kütüphane Müdürü Reşat Özçayır, Vali Okutan'ın kendini toplum önünde rencide ettiği gerekçesiyle Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak dava açtı. Vali Okutan aleyhine 20 milyar tazminat davası açan Özçayır, aradan 9 ay geçtikten sonra davayı kazanmayı başardı. Davanın sonuçlanmasının ardından Vali Nuri Okutan 5 milyar maddi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, mahkemenin sonuçlanmasının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Vali Okutan, kamu adamı olmasından ve eğitime verdiği önemden dolayı sorumluluk bilincinin ağır basmasıyla tepkisinin dozunu ayarlayamadığını, tazminat konusunda itiraz hakkını kullanacağını söyledi.

 Vali Okutan, "İlk Halk Kütüphanesi'ne denetim yapmak ve brifing almak üzere gittim.Yeni geldiğim zamanlardaydı. Yerde kitapları görünce kütüphanenin de bir depo olarak kullanıldığını gördüm. Yanımda vali yardımcıları ve daire müdürleri de vardı. Kütüphane müdürünü tanımıyordum. Kamu adamı olmam ve eğitime verdiğim önem nedeniyle sorumluluk bilinci taşıdığım için kütüphane müdürünü fırçaladım. Orada herkese bağırdım. Sonra konuşmaya çalışınca onun oradan gitmesini istedim. Kameraları fark etmedim. Tepkimin dozunu fazla kaçırmışım. Vaktim olsaydı ceketimi çıkartıp yerdeki kitapları toplayacaktım. Olaydan sonra çok üzüldüm. Kütüphane müdürünü yanıma çağırdım. Ondan özür diledim. Gönlünü aldım. Her toplantıda bunu dile getirdim. Ben onun amiriyim ve o benim personelim. Hiçbir zaman ona menfi duygu beslemedim. Olayın ardından hakkımda 20 milyar tazminat davası açmış. Beni 5 milyar tazminata beni mahkum ettirdi. Ben her zaman hukukun verdiği karara saygılıyım. İtiraz hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Önemli olan bunu kamuoyunun doğru olarak bilmesi. Ben müdürün şahsına yönelik bir tepki göstermedim. Ben eğitime önem veriyorum. Geldiğim günden beri bunu yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 14:00:58
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?