3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Devlet hastanesine modern labaratuvar

Sakarya Devlet Hastanesi'nde uzun yıllardan beri eksikliği yaşanan kardiyolojik görüntüleme merkezi ve efor testi ünitelerinden oluşan yeni bir laboratuvar hizmete açıldı.

Sakarya Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine yeni atanan Dr. Ömer Durak, uzun yıllardan beri eksikliği yaşanan kardiyolojik görüntüleme merkezi ve efor testi ünitelerinden oluşan yeni bir laboratuvarı hastaneye kazandırdı. Laboratuvarda yer alan kardiyolojik görüntüleme merkezi ve efor testi üniteleri hastanenin 140 bin YTL döner sermaye gelirleriyle satın alındı. Cihazların hastaneye ulaşmasının ardından yeni laboratuvar hizmete açılarak hastalara hizmet vermeye başladı.

Sakarya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Durak yıllardır eksikliği yaşanan laboratuvarı hastaneye kazandırdıkları için mutlu olduklarını, hedeflerinin Sakarya Devlet Hastanesi'ni özel hastanelerle aynı kalitede hizmet veren bir kurum haline getirmek olduğunu söyledi. Durak, "Hastanemize kardiyolojik görüntüleme merkezi ve efor testi ünitelerinden oluşan yeni laboratuvarı hizmete açtık. Hastanenin döner sermaye gelirleriyle açılan yeni laboratuvar 140 bin YTL'ye mal oldu. Bu laboratuvar hastanemizde yokken bu tür hastalar sürekli İstanbul gibi büyük illere sevk oluyorlar veya doktorların özel muayenehanelerine gitmek zorunda kalıyorlardı. Göreve gelir gelmez ilk işimiz yıllardır hastanemizde eksikliğini gördüğümüz kardiyolojik görüntüleme merkezi ve efor testi ünitelerinden oluşan yeni laboratuvarı hizmete açmak oldu. Hastanemizde eksiklikler var. İhtiyaç duyulan eksiklikleri sırasıyla almayı düşünüyoruz. Hastanemizi özel hastanelerle aynı kalitede hizmet veren bir kurum haline getirmek temel hedefimiz" dedi.

Laboratuvarın sorumlu hekimi kardiyoloji uzmanı Dr. Levent Ediş, eko ve efor ünitelerinden oluşan son derece modern eko kardiyografi cihazlarının yer aldığı yeni laboratuvarın hastaneye kazandırılmasıyla kalp hastalıklarının teşhisinde cihazların büyük faydalar sağlayacağını söyledi. Dr. Ediş, "Eko ve efor ünitelerinden oluşan son derece modern eko kardiyografi cihazlarının yer aldığı yeni laboratuvar hastanemize kazandırılarak hastaların hizmetine sunuldu. Bundan böyle bu cihaz sayesinde hastaların büyük bir kısmı Kocaeli ve İstanbul gibi vilayetlerdeki hastanelere sevk edilmek yerine hastanemizde açılan eko kardiyografi laboratuvarında hastalıkların teşhis ve tedavisinde bu çok önemli imkandan faydalanacaklar.

Ayrıca hastanemize kazandırılan efor test üniteleri sayesinde yine hastalarımızın çevre illere sevkinin önüne geçmiş olacağız. Efor testi kalp ve damar hastalıklarında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Bu test sayesinde kalp damarlarında tıkanıklık olan veya tıkanıklık saptanan kimselerin tanılarında çok önemli bir teşhis ve değerlendirme kolaylığı sağlanmış olacaktır. Eko kardiyografi cihazları sayesinde ise doğuştan olan kalp hastalıklarının ve sonradan ortaya çıkan kalp hastalıklarının teşhisinde kalbin görüntülenmesi, kalbin çalışma kapasitesinin değerlendirilmesinde, kalbin kapak fonksiyonlarının değerlendirilmesinde büyük fayda sağlanacaktır. Bu şekilde şüphesiz ki kalp hastalıklarının tedavisinde çok önemli kazanımlar elde edilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 15:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?