3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

"Siyaset Kürsüsünde Bende Varım"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından "Siyaset Kürsüsünde Bende Varım" başlıklı hitabet yarışması düzenleniyor. Yarışmada birinciye 3 bin YTL, ikinciye 2 bin YTL, üçüncüye bin YTL ve mansiyonlara da 500'er YTL para ödülü verilecek. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Candan Var, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Siyaset Kürsüsünde Bende Varım" başlıklı hitabet yarışması ile ilgili olarak bilgiler verdi. Candan Var, kadın kolları teşkilatları bünyesinde salon ve meydan toplantılarında değerlendirilmek üzere hatibeler seçeceklerini söyledi. 

Var, "Türkiye genelinde düzenlenecek yarışma ile siyasi alandaki işlevleri ve katkıları göz ardı edilemeyecek olan kadınlara siyasi söylem, üslup ve temel iletişim becerilerini kazandırmak ve onları siyasette daha görünür ve etkin kılmak amaçlanıyor. Göç, aile içi şiddet, kadın ve istihdam, küreselleşme, çevre ve enerji verimliliği, modernleşme ve kadın, medeniyetler ittifakı, insan hakları, kadının siyasi katılımı, fırsat eşitliği başlıkları çerçevesinde yarışmacılar,Türkçe'nin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı esasına göre kendilerine verilen 10 dakikalık süre zarfında kendi yazdıkları metinle yarışmaya katılabilecekler.
 
Üyeler, mahalle temsilcileri, belde, ilçe ve il yönetim kurulu üyeleri, temel kademe ve gençlik kollarının kadın üyeleri, bayan belediye meclis üyeleri yarışmaya katılabilecekler. Katılımcıların en az lise mezunu olmaları gerekiyor" dedi. 

İllerde yapılacak yarışmalarda tertip edilecek bir program çerçevesinde birincilerin seçileceğini belirterek, "81 il birincisi Ankara' da beş günlük eğitimin hemen sonrasında yarı final için yarışacaklardır. Yarışma takvim programına göre 27 Aralık 2008'de 81 il birincisi arasında 12 kişi final için seçilecek. 28 Aralık 2008'de gerçekleşecek yarı finalde seçilen 12 kişi arasında Türkiye dereceleri belirlenecek. Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda üç derece ve iki mansiyon olmak üzere beş proje seçilecektir. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin üçüncüye bin YTL, mansiyonlara da 500`er YTL para ödülü verilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?