27
Nisan
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ
Nufus
728.396
Yüz Ölçümü
6.218
İlçe Sayısı
9
Vali

Tekirdağ Gezgin Gözüyle

Namık Kemal Heykeli:

1840 yılında Tekirdağ'da doğan büyük vatan şairi Namık Kemal için 1949 yılında yaptırılmıştır. Kendi adıyla anılan parkın içindedir.

HÜRRİYET ABİDESİ : 1908 yılında Tekirdağ Mutasarrıfı Adanalı Ömer Ali Bey Tarafından 2. Meşrutiyetin ilanı üzerine yaptırılmıştır.

ŞEHİTLER ABİDESİ : Muratlı Caddesi üzerinde olup, Tekirdağ’ın Fethi sırasında şehit düşenIerin hatırası için 1949 yılında Belediye tarafından yaptırıImıştır.
 

Eski Cami:

İl merkezinde Ertuğrul Mahallesindedir. 1830 yılında Zahire Nazırı Ahmet Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Rüstempaşa Cami:

İl merkezinde Ertuğrul Mahallesinde Mimar Sinan Caddesi üzerindedir. 1553 yılında Sadrazam Damat Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mimar Sinan'ın eseridir. 1841 yılında Abdülmecit tarafından tamir ettirilmiş ve 5 sütunlu mermer şadırvan yaptırılmıştır. Giriş kapısı fildişi kakmadır. Doğusundaki hamam ve medrese yıkıktır. Kütüphanesi 1991 yılında restore edilmiştir. Batısında bulunan 6 kubbeli bedesten halen kullanılmaktadır.

Plaj ve Mesire Yerleri:

Şarköy:

Tekirdağ'a 86 km uzaklığındaki Şarköy, ilin sayfiye yeridir. Zeytinlik ve yeşil bağları ile şirin bir ilçe olan Şarköy'ün üzümü ve şarabı meşhurdur.

1354 yılında Gazi Süleyman Paşa tarafından fethedilmiş olup, önceleri Şehirköy olarak adlandırılmıştır. Zengin doğa güzellikleri , zeytin bahçeleri ve yeşil bağlarıyla ilimizin en şirin ilçelerindendir. Üzümü ve şarabı meşhurdur. Doğa güzelliklerinin yanı sıra çok sayıda Otel . Motel ve Pansiyonlarıyla turizm merkezidir. Bundan başka ilçenin görülebilecek yerleri arsında Eriklice. Hoşköy. Gaziköy ve Uçmakdere’de de eşsiz doğa güzellikleri bulunmaktadır. Balık ve özellikle Karides üretimi açısından görülmeye değer bir yerleşim merkezidir.
 

Kumbağ:

İlin önemli eğlenme ve dinlenme merkezidir. Turistik tesislerin, pansiyonların ve halk plajlarının yoğun olduğu yerlerdendir. Burada bulunan Orman içi dinlenme yerine yerli ve yabancı turistler fazlasıyla ilgi duymaktadır. Atatürk Ormanı: Tekirdağ-İstanbul karayolu üzerinde, İl merkezine 7 km. uzaklıktaki Orman Alanı Tekirdağ'ın günübirlik mesire yeridir.

ATATÜRK ORMANI :Tekirdağ-İstanbul karayolu üzerinde olup, İl merkezine 7 km. uzaklıktadır. İlimizin yegane günübirlik tesislerinden birisidir.

BARBAROS : Uzun kumsalları ve yeşil bağlarıyla kentin mesire ve sayfiye yerlerindendir.


 

Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 11:44:35
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 15:14:03

Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?