30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

4 canın bedeli bu mu?

Tekirdağ Limanı’ndan 29 Mayıs 2012’de denize uçan otomobilde 4 kişinin öldüğü kazayla ilgili davada Liman Müdürü Ali Markal 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 4 sanığın ise beraat ettiği davada ölen ailelerin çocukları verilen karara isyan etti.

Tekirdağ Limanı’ndan 29 Mayıs 2012’de denize uçan otomobilde, çocuklarının düğün hazırlıklarını yapan dünürler Aysel- Vecdet Eriş ve Zeynep- Ahmet Gülhan çiftinin ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Bir önceki davada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Liman Müdürü Ali Markal’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, diğer 4 sanığın ise beraatını istemişti.

4 KİŞİ 1 AYDA SERBEST KALDI

Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, Gemi 2'nci Kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3'üncü Kaptan Rafet Pala kazadan 4 gün sonra ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla tutuklanmış; avukatların itirazı üzerine tutuklandıktan bir ay sonra serbest kalmıştı.

‘İŞARETLEME YAPMADI’

Savcı, Liman Müdürü Ali Markal için, “Kazanın meydana geldiği iskelede alınması gereken tedbirleri almayarak, kıyı tesisi üzerinde gerekli işaretlemeleri yapmayarak, işaretçilerin görevlendirilmesi ve denetlenmesi ile alınması gereken tedbirleri almayarak kazaya ve 4 kişinin ölümüne neden olmuştur” dedi.

4 CANA 6 YIL 8 AY HAPİS

Davanın son duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya kazadan sonra evlenen Selvi ve Mustafa Gülhan çifti sanıklar ve ölen ailelerin yakınları katıldı. Son savunmaların alındığı mahkemede bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Liman Müdürü Ali Markal 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DAVA 5 KİŞİYE AÇILMIŞTI

Savcılık, Tekirdağ Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2’inci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü kaptan Rafet Pala’ya taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan dava açmıştı. Selvi ve Mustafa Gülhan çifti verilen karara isyan etti. 4 kişinin ölümüyle ilgili sadece bir kişinin ceza aldığını kaydeden çift, hukuki haklarını arayacaklarını ve sorunlular hakkında tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2014 Çarşamba 15:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?